Ce au descoperit medicii legisti la autopsia baietelului de 8 ani care a murit in timpul unui curs de inot

/ / Modificat: 2024-08-21
Ce au descoperit medicii legisti la autopsia baietelului de 8 ani care a murit in timpul unui curs de inot

 

Un copil de opt ani a murit luni dupa-amiaza in timpul unui curs de inot organizat de un instructor privat la un bazin al Primariei Stei, judetul Bihor. In urma investigatiilor, apar noi detalii despre acest tragic incident.

Medicii legisti au descoperit ca baiatul suferea de probleme cardiace, desi adeverinta medicala prezentata de parinti la inscrierea la cursuri indica faptul ca era sanatos si apt pentru activitati sportive.

Copilul a murit chiar sub ochii tatalui 

Incidentul s-a petrecut in timp ce copilul se afla in bazin, sub supravegherea instructorului de inot. Claudiu Pirtea, instructorul care coordona lectia, a povestit cum baiatul a inceput sa se panicheze pe masura ce inota.

„A parcurs aproximativ trei sferturi din distanta, iar atunci a intervenit panica. S-a agatat de separatorul de culoare, eu fiind la doar doi metri distanta”, a relatat Pirtea.

Intr-o stare de panica severa, copilul a inceput sa tipe. Instructorul a reactionat rapid, scotandu-l din apa si incercand sa-l calmeze. Baiatul a strigat „Tati, tati!” catre tatal sau, dar apoi a lesinat in bratele instructorului.

Instructorul, care are si calificare de salvamar, a inceput imediat manevrele de resuscitare, insa acestea nu au reusit sa-i salveze viata. „Am actionat contracronometru si am facut tot ce era posibil”, a declarat acesta.

Parintii copilului au dezvaluit ca baiatul mai avusese un episod similar in trecut, dar nu la fel de grav.

„Am mers cu el la control dupa acel incident, ingrijorati ca ar putea avea probleme la cap, dar nu au gasit nimic anormal la creier. Totusi, medicii au observat ceva suspect la nivelul muschiului inimii”, a explicat mama copilului.

Antrenorul a subliniat cat de usor sunt emise adeverintele medicale pentru sport de catre medicii de familie, lucru care poate avea consecinte tragice.

Politistii din Stei au deschis o ancheta pentru ucidere din culpa, iar cauza exacta a decesului va fi determinata dupa efectuarea necropsiei. „Investigatiile continua sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Beius pentru a stabili toate circumstantele in care s-a produs acest eveniment tragic”, a precizat purtatoarea de cuvant a Politiei Bihor.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Drama copil Tragedie copil

Articole recomandate

Citeste si despre