Ce indemnizatie pot primi absolventii de liceu de la Somaj si cum pot aplica. Termenul-limita se apropie

/ / Modificat: 2024-07-09
Ce indemnizatie pot primi absolventii de liceu de la Somaj si cum pot aplica. Termenul-limita se apropie

 

Absolventii de liceu au posibilitatea de a beneficia de o indemnizatie de somaj timp de sase luni, cu conditia sa se inregistreze ca persoane in cautarea unui loc de munca. Termenul limita pentru inscrierea la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca se apropie, in special pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat.

Tinerii care au finalizat liceul in aceasta vara si fie au ales sa nu sustina examenul de Bacalaureat 2024, fie l-au sustinut, dar nu au reusit sa-l promoveze, trebuie sa se inscrie in baza de date a serviciului public de ocupare. Aceasta este o conditie necesara pentru a putea primi indemnizatia de somaj.

Termenul limita de inscriere

„Conform legislatiei actuale, termenul limita de inregistrare la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru absolventii de liceu promotia 2024, care nu au promovat sau nu au participat la examenul de Bacalaureat, este 6 august 2024. Daca nu se inregistreaza pana la aceasta data, nu vor putea beneficia de indemnizatia de somaj”, a declarat AJOFM Olt.

Conditii pentru acordarea indemnizatiei

  • Pentru a primi indemnizatia, absolventii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
  • Sa nu fie angajati si sa fie inregistrati la AJOFM.
  • Sa nu fie admisi sau sa nu urmeze cursurile unei forme de invatamant.
  • Sa nu realizeze venituri sau sa realizeze venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta (660 lei).

Actele necesare pentru inregistrare

Pentru a se inregistra ca persoane in cautarea unui loc de munca, absolventii trebuie sa depuna urmatoarele documente:

  • Actul de identitate.
  • Diploma de absolvire sau adeverinta care sa ateste data absolvirii.
  • Curriculum Vitae.
  • Termene pentru absolventii care au promovat Bacalaureatul
  • Termenul de 60 de zile pentru inregistrare se aplica si absolventilor care au promovat examenul de Bacalaureat 2024, dar acesta incepe de la o alta data.

„Absolventii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat se pot inregistra la AJOFM in termen de 60 de zile de la data de 1 a lunii urmatoare celei inscrise in diploma, daca in aceasta nu este specificata explicit o anumita data de absolvire”, au precizat reprezentantii AJOFM Olt.

Indemnizatia de somaj

Indemnizatia de somaj se acorda la cerere si consta intr-o suma fixa lunara, neimpozabila, de 330 lei, pentru o perioada de 6 luni, calculata de la data expirarii celor 60 de zile de la absolvire. Inregistrarea in baza de date a serviciului public de ocupare ca persoana in cautarea unui loc de munca vine si cu alte beneficii, despre care tinerii pot afla de la consilierii AJOFM la depunerea documentelor.

Prin urmare, absolventii de liceu care indeplinesc conditiile si doresc sa beneficieze de indemnizatia de somaj trebuie sa actioneze rapid pentru a respecta termenul limita de inregistrare si pentru a depune toate documentele necesare.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Indemnizatie copil Liceu

Articole recomandate

Citeste si despre