Carnea de pui se afla in topul preferintelor culinare. In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Din acest motiv, cercetatorii au facut numeroase analize pentru a determina ce tipuri de carne de pui sunt mai sanatoase.
Potrivit "Compassion in World Farming," carnea de pui cruda care prezinta linii albe pe ea nu este buna pentru consum. Asta arata ca pasarile nu s-au dezvoltat in conditii naturale, adica acei pui sunt modificati genetic ca sa creasca cat mai repede pentru a fi comercializati.
In urma acestei modificari genetice, pasarile au probleme cu dezvoltarea muschiilor, iar principala urmare este aparitia acestor linii albe pe piept.
Ce mai inseamna dungile albe de pe piept
O cercetare publicata in "Italian Journal of Animal Science" a scos la iveala faptul ca din 285 de pui testati, 96% prezentau dungile albe pe piept. Acestea indica si faptul ca acei pui contin un procent foarte mare de grasime si foarte putine proteine. Mai exact, contin cu 224% mai multa grasime decat cei crescuti in mod natural.
De asemenea, mai trebuie stiut si faptul ca grasminea carnii trebuie sa fie pe margine, si nu in centrul bucatii.
Conform unui alt studiu citat de "Poultry Hub," un alt semn care arata ca pasarea nu a fost crescuta in conditii proprii este carnea prea tare, calitatea ei nutritionala fiind una scazuta.