Cele mai bune rute alternative pentru a ajunge in Bulgaria, Grecia sau Turcia dupa inchiderea Podului Giurgiu-Ruse

/ / Modificat: 2024-07-09
Cele mai bune rute alternative pentru a ajunge in Bulgaria, Grecia sau Turcia dupa inchiderea Podului Giurgiu-Ruse

 

Turistii romani care vor sa ajunga in Bulgaria, Grecia sau Turcia dupa inchiderea partiala a Podului Giurgiu-Ruse pot apela la rute alternative pentru a evita aglomeratia. 

Podul Prieteniei se va inchide partial pe 10 iulie, pe partea bulgara pentru lucrari de reabilitare. 

Avand ca punct de plecare Gara de Nord din Bucuresti, distantele si punctele vamale alternative sunt: de la Vama Giurgiu la Ruse sunt 70 km, iar pana la Varna sunt 285 km; de la Vama Negru Voda pana la Varna sunt 363 km; de la Vama Vama Veche la Varna sunt 391 km; iar de la Vama Ostrov la Silistra (cu bacul) sunt intre 129 si 145 km pana la Varna, cu un total de 288 km.

Pentru cei care pleaca din Bucuresti, distanta de la Vama Turnu Magurele pana la Varna este de 454 km, iar de la Vama Zimnicea pana la Varna este de 404 km.

Din Craiova, alternativele includ: Vama Calafat - Vidin la 300 km pana la Varna, Vama Kulata la 783 km; Vama Bechet la 306 km pana la Varna si Vama Kulata la 601 km total; iar de la Vama Turnu Magurele (cu bacul) la 135 km pana la Vama Kulata, cu un total de 541 km.

Cat costa trecerea cu bacul la Zimnicea 

Preturile pentru traversarea Dunarii cu bacul de la Zimnicea, valabile din mai 2024: autoturism - 65 lei, pasager - 5 lei, motocicleta - 15 lei, vehicul cu 6-9 locuri - 100 lei, utilitara de 2-3,5 tone - 100 lei, platforma - 150 lei, camion - 250 lei, si autocar - 250 lei.

Punctul Giurgiu - Ruse ramane cel mai folosit de romanii care calatoresc in vacanta. 

"Punctul de frontiera Giurgiu - Ruse este cel mai frecventat de turistii romani, in special cei din Bucuresti - Ilfov, Ploiesti sau Brasov. In aceasta vara, accesul va fi mult mai dificil si turistii trebuie sa fie pregatiti pentru intarzieri. Bulgaria a decis sa efectueze acum reparatiile, asa ca noi, ca consultanti in turism, recomandam alternative. Unele dintre cursele noastre de autocar vor folosi punctele de trecere de la Vama Veche, Negru Voda sau Silistra cu bacul," a declarat Lucian Badircea, CEO IRI Travel, intr-un comunicat.

Conform CNAIR, partea bulgara va inchide circulatia pe o banda, cu un semafor temporizat la trei minute pentru prima faza a lucrarilor de decopertare, iar ulterior se va decide daca podul va fi inchis complet pentru traficul rutier. In prima etapa, se va inchide cate o banda de circulatie, urmand ca traficul sa se desfasoare alternativ, la intervale de trei minute, incepand cu 10 iulie.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta de vara Concediu familie

Articole recomandate

Citeste si despre