Dupa isteria generata de ciocolata Dubai, iata ca a venit randul romanilor sa dea lovitura cu un desert cel putin la fel de interesant. Este vorba despre Ciocoliva, desertul inventat de Alex si Dani, doi romani stabiliti in Scotia!
Ciocoliva este o ciocolata umpluta cu arpacas si nuca si se pare ca este foarte apreciata de clientii romani, cat si de cei straini.
„A venit trendul cu Ciocolata Dubai, am incercat-o si noi, am facut-o, dar s-a terminat fisticul si nu am mai avut cu ce sa o umplem. Si Dani zice: Hai sa o umplem cu coliva, ca avem coliva, avem de toate, si am zis sa o umplem.
Ne da mesaje o gramada de lume, mai ales acum ca a ajuns mai viral decat te asteptai, si te intreaba: dar ce este acolo? Iar cand le explicam, in Scotia, aici, este un breakfast popular, este porridge, un fel de naut cu lapte, cu apa, depinde cum il faci, si este asemanator”, au declarat cei doi pentru Digi24.
Alex si Dani spun ca Ciocoliva a atras atentia datorita aspectului inedit si a combinatiei surprinzatoare de arome:
„Noi, coliva o bagam in ciocolata. Imposibil! Iubesti ciocolata, iubesti coliva… Din prima zi a fost nebunie, dar nu am stiut ca va exploda asa. Noi am postat video si a inceput lumea sa vina. Deci facem cam 6, 8, 10 kg… Intre 6 si 10 kg in 12 ore”, au explicat cei doi, pentru sursa citata anterior.
Ciocoliva se gaseste si in cofetariile din Romania! Cofetaria Cassandra de la Piata Romana din Bucuresti si Cofetaria Daniell's din Bailesti sunt cateva localuri de unde putem cumpara faimoasa Ciocoliva.
Alex si Dani sunt stabiliti, de mai multi ani, in Glasgow, Scotia, acolo unde au deschis un magazin cu produse romanesti. S-au folosit de numele Dracula, pe care l-au imprimat pe sorturile purtate in interiorul pravaliei.
„Dupa deschidere, a fost un soc pentru noi, vazand BBC. Lumea venea sa ne intrebe daca chiar suntem din Transilvania. Multi au crezut ca este un film”, au povestit romanii in cadrul emisiunii „Departe de Romania”, potrivit realitatea.net.
Florin si Dani spun printre cele mai apreciate produse din magazinul lor se numara sarmalele si panica. In ceea ce priveste delicatesa casei, cei doi au povestit cum a luat nastere ciocoliva, dintr-un pur experiment gastronomic:
„Noi avem Transilvania Bar, diferite mancaruri pe care noi le facem cu diverse toppinguri, si acum cinci ani am zis: Hai sa le umplem si cu coliva. Noi suntem speciali in fiecare zi, oferim clientilor ceva special in fiecare zi. Noi avand coliva deja facuta si aparand trendul acesta cu ciocolata Dubai am zis hai sa facem si noi. Apoi am ramas cu ciocolata si fisticul, si Dani a zis: hai sa bagam in coliva”.
- Surse: digi24.ro, realitatea.net
- Foto: captura video