Comuna din Romania unde in fiecare zi se naste un copil. Au fost raportate peste 300 de sarcini intr-un an

/ / Modificat: 2023-07-13
Comuna din Romania unde in fiecare zi se naste un copil. Au fost raportate peste 300 de sarcini intr-un an

Da, ai citit bine! Intr-o comuna din Romania se naste in fiecare zi cate un copil. Autoritatile au raportat peste 300 de sarcini intr-un singur an acolo, comuna respectiva avand o rata de natalitate mai mare decat un municipiu.

Comuna unde in fiecare zi se naste un copil

In comuna Slobozia Bradului din judetul Vrancea a inregistrat peste 300 de nasteri pe an, in timp ce intr-un municipiu din acelasi judet, Focsani, cu o populatie de aproape 8 ori mai mare, numarul nasterilor a fost sub 300, conform datelor furnizate de Recensamantul populatiei si locuintelor.

„La nivelul judetului Vrancea, cresteri demografice se inregistreaza in special in doua comune, unde populatia este de etnie roma. Este vorba de Slobozia Bradului, cu aproape 9.000 de persoane si Homocea, cu 7.300 de persoane. Acest lucru se datoreaza cresterii demografice si nu migratiei. Avem mai multe nasteri decat decese. Ca si curiozitate, la Slobozia Bradului au fost peste 300 de nasteri pe an, pe cand la Focsani au fost sub 300 de nasteri, la o populatie de aproape opt ori mai mare", a declarat seful Directiei Judeteana de Statistica Vrancea, Vasile Apostu Croitoru, citata de antena3.ro.

Cu toate acestea, in Vrancea, recensamantul arata faptul ca trendul populatiei este usor descendent, mai accentuat in zonele urbane, precizeaza Croitoru. Comparativ cu ultimul recensamant, cand populatia era de circa 100.000, acum populatia este de circa 66.700 de persoane. Acest lucru se datoreaza si migratiei populatiei din oras in comunele limitrofe.

„In Vrancea, recensamantul arata faptul ca trendul populatiei este usor descendent, mai accentuat in zonele urbane. De exemplu, populatia municipiului Focsani a scazut foarte mult. Comparativ cu ultimul recensamant, cand populatia era de circa 100.000, acum populatia este de circa 66.700 de persoane. Acest lucru se datoreaza si migratiei populatiei din oras in comunele limitrofe, unde se constata o crestere semnificativa a rezidentilor", a precizat Apostu Croitoru.

  • Surse: antena3.ro, spynews.ro
  • Foto: Freepik

Taguri Natalitate romania

Articole recomandate

Citeste si despre