Copii din Gaza adusi la tratament in Romania: "Au scapat din infern"

/ / Modificat: 2024-10-04
Copii din Gaza adusi la tratament in Romania:

 

Opt copii si fratii lor, care au trait in ultimele luni sub teroarea conflictului din Fasia Gaza, au fost evacuati in siguranta si au ajuns in Romania pentru a primi tratament medical. 

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat pe retelele sociale ca acesti copii, afectati atat fizic, cat si emotional de razboi, vor beneficia de ingrijiri de specialitate si vor avea sansa la o viata normala.

„Speriati si cu probleme medicale grave! Sunt cei opt copii si fratii lor care astazi au scapat din infernul pe care l-au trait in ultimele luni, in Fasia Gaza! Au ajuns cu bine in Romania, unde vor beneficia de tratament medical si de o viata normala”, a declarat Ciolacu.

Premierul a subliniat importanta solidaritatii si sprijinului pentru civilii din zonele de conflict, adaugand ca Romania a fost alaturi de populatia civila inca de la inceputul acestui conflict.

„Copiii si populatia civila din zona de conflict au nevoie de solidaritate si empatie pentru a depasi dramele provocate de razboi. Inca din primele zile ale conflictului, Romania a oferit sprijin populatiei civile, iar astazi primii copii din Fasia Gaza care vor primi ingrijiri medicale in spitalele din Romania au ajuns la Bucuresti. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securitatii, incheierea unui acord de incetare a focului si eliberarea tuturor ostaticilor”, a afirmat acesta.

Transportul celor opt pacienti, impreuna cu familiile lor, s-a realizat cu o aeronava a Ministerului Apararii Nationale. Copiii vor primi ingrijiri medicale in spitale din Bucuresti, iar membrii familiei lor vor fi plasati sub protectia Directiei de Asistenta Sociala a Capitalei.

Romania ofera acest sprijin umanitar in baza unei solicitari de asistenta internationala din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prin Mecanismul European de Protectie Civila. Ciolacu a multumit tuturor celor implicati in aceasta misiune de salvare – pilotilor, medicilor, asistentelor si militarilor care au contribuit la succesul evacuarii.

 

 

Taguri Copii

Articole recomandate

Citeste si despre