Copii exploatati si obligati sa stea in genunchi ore in sir in numele religiei, la o fundatie religioasa din Botosani

/ / Modificat: 2024-06-20
Copii exploatati si obligati sa stea in genunchi ore in sir in numele religiei, la o fundatie religioasa din Botosani

Caz socant la Botosani, unde mai multi minori au fost exploatati timp de 2 ani prin munca, pusi sa stea ore in sir in genunchi si batuti, la o fundatie baptista! Copiii erau obligati de cateva ori pe saptamana sa ia parte la actiuni religioase. Doua persoane au fost retinute, iar alte 3 au fost plasate sub control judiciar.

Potrivit adevarul.ro, in perioada 2022-2024 cel putin cinci minori erau obligati de cateva ori pe saptamana sa ia parte la actiuni religioase, sa descarce TIR-uri cu marfa, dar si sa faca diferite treburi prin gospodariile membrilor fundatiei. Acestia ar fi lucrat in special pentru una dintre persoanele vizate in ancheta, care, potrivit procurorilor, detinea functia de administrator al fundatiei.

„Politistii Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Botosani, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botosani, au documentat activitatea infractionala a cinci persoane cercetate pentru trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului si supunerea la munca fortata sau obligatorie, una dintre acestea, fiind urmarita penal si pentru infractiunea de impiedicarea exercitarii libertatii religioase”, informeaza Politia Romana.

Doi dintre cei cinci reprezentanti ai fundatiei banuiti ca au exploatat, batut si obligat sa participe la servicii religioase mai multi minori, au fost retinute pentru 24 de ore si au fost propuse pentru arest preventiv pentru 30 de zile. Acestia vor sta in spatele gratiilor pana pe 16 iulie 2024, inclusiv.

„Probele administrate au relevat ca, atat persoana cercetata, in mod direct, cat si alte persoane (angajati ai fundatiei), ar fi aplicat fata de cinci persoane vatamate minore, rele tratamente constand in agresiuni repetate fizice si psihice, exploatarea prin munca, in mod fortat, constrangerea minorilor sa stea in genunchi timp de cinci pana la opt ore, punandu-le astfel in primejdie grava dezvoltarea fizica, intelectuala si morala”, au mai transmis oamenii legii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Religie copii

Articole recomandate

Citeste si despre