Copiii din gradinite si scoli vor avea hrana sanatoasa asigurata de stat, spune Marcel Ciolacu

/ / Modificat: 2024-08-22
Copiii din gradinite si scoli vor avea hrana sanatoasa asigurata de stat, spune Marcel Ciolacu

Guvernul va aproba bugetul pentru implementarea Programului pentru scoli al Romaniei, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu. Acesta a declarat ca aproape 1,9 milioane de copii de la gradinita si scoala vor avea asigurata hrana sanatoasa incepand cu noul an scolar. ugetul total al programului depaseste 760 milioane lei.

„Aprobam si mai multe proiecte pentru pregatirea noului an scolar si universitar. Asiguram pentru aproape 1,9 milioane de copii de la gradinita si scoala hrana sanatoasa: fructe, legume, produse lactate si de panificatie. Continuam acest program derulat si in anul scolar trecut. Bugetul total al programului depaseste 760 milioane lei, din care peste 86 milioane lei reprezinta bani europeni”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, in sedinta de Guvern.

Premierul a anuntat si alocarea unor fonduri pentru infrastructura din invatamantul superior:

„In zona universitara sprijinim Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Oradea, precum si Politehnica Bucuresti pentru finalizarea lucrarilor la caminele studentesti. Ministerul Educatiei va primi in plus 40 de milioane de lei necesari pentru continuarea investitiilor in extinderea spatiilor de cazare si de invatamant”, a declarat Ciolacu.

Anul scolar 2024-2025 incepe luni, 9 septembrie, si se va incheia in vara anului viitor, mai exact pe 20 iunie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mancare scoala

Articole recomandate

Citeste si despre