Copiii isi petrec vacanta strangand PET-uri si ducandu-le la reciclat pentru a-si ajuta familiile

/ / Modificat: 2024-08-22
Copiii isi petrec vacanta strangand PET-uri si ducandu-le la reciclat pentru a-si ajuta familiile

 

Romanii dau zilnic navala la aparatele de reciclat! Unii si-au facut chiar un job din a strange ambalaje reciclabile, reusind sa castige din aceasta activitate de la 60 de lei pana la 200 de lei pe zi. Inclusiv copiii isi petrec vacanta intre tomberoane si aparate de reciclat, pentru a-si ajuta familiile sau pur si simplu pentru a obtine bani de buzunar.

In Vaslui, de exemplu, abia trecuti de 7-8 ani sau mai mari, zeci de copii fac reciclare de nevoie. Unii ca sa isi ajute parintii cu bani pentru mancare, altii pentru a-si cumpara cele necesare pentru noul an scolar.

„Eu strang PET-uri cu prietenul meu de cand a inceput vacanta. O ajut pe mama cu bani. Nu ne ajung banii. Prietenul meu vrea sa isi ia adidasi noi pentru scoala! Facem si 60 lei pe zi, dar dureaza mult pe la cozi la aparate”, a spus Ionut, un baietel de 10 ani din Vaslui.

„E greu, multi oameni fac asta. Sunt zile cand abia adunam doi saci de sticle. Dar e bine asa! Mai avem de munca pana in septembrie!”, au mai spus baietii, potrivit stiriest.ro.

Cum poti recicla PET-uri si primi bani, vouchere sau carduri de fidelitate la magazinele alimentare

In Romania, reciclarea PET-urilor si obtinerea de recompense, cum ar fi bani, vouchere sau carduri de fidelitate, este posibila prin intermediul mai multor initiative si programe. Iata cum poti face acest lucru:

Automate de reciclare

Aceste automate sunt amplasate in supermarketuri si hypermarketuri si permit reciclarea PET-urilor (dar si a dozelor de aluminiu si a sticlelor). Cateva dintre lanturile de magazine care au astfel de automate sunt:

  • Kaufland;
  • Carrefour;
  • Lidl;
  • Mega Image.

Cum functioneaza:

  • Introduci PET-urile in automat;
  • Automat recunoaste tipul de ambalaj si iti ofera un voucher sau bani cash, in functie de cantitatea reciclata;
  • Poti folosi voucherul pentru a obtine o reducere la cumparaturi in magazinul respectiv.

Programe de fidelitate

Unele magazine ofera puncte de fidelitate pe cardurile de client pentru fiecare PET reciclat. Aceste puncte pot fi ulterior folosite pentru a obtine reduceri sau alte beneficii.

Platforme online

Exista aplicatii si platforme online care incurajeaza reciclarea si care ofera recompense digitale, ce pot fi ulterior convertite in vouchere sau reduceri la diverse magazine.

Sfaturi utile:

  • Verifica disponibilitatea in zona ta: Nu toate supermarketurile au automate de reciclare, asa ca verifica in prealabil;
  • Respecta regulile de reciclare: Asigura-te ca PET-urile sunt curate si ca respecta dimensiunile si tipurile acceptate de automate;
  • Intreaba la magazin: Daca nu esti sigur ce recompense sunt disponibile, intreaba personalul din magazin sau consulta site-ul oficial al retailerului.

Surse:  stiriest.ro
Sursa foto:  stiriest.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Reciclare Protejarea mediului

Articole recomandate

Citeste si despre