Copilul tau tuseste si nu se poate odihni noaptea? Iata cum ii poti ameliora simptomele, pentru un somn odihnitor!

/ / Modificat: 2024-09-30
Copilul tau tuseste si nu se poate odihni noaptea? Iata cum ii poti ameliora simptomele, pentru un somn odihnitor!

 

De multe ori, tusea se accentueaza pe timpul noptii sau atunci cand copiii stau la orizontala si nu ii lasa sa se odihneasca. Atunci cand cei mici tusesc fara incetare pe timpul noptii, parintii ar da orice sa ii poata ajuta. Iata ce poti face pentru a ajuta la calmarea tusei si pentru ca micutii sa poata dormi!

Schimba-i pozitia in timpul somnului 

Daca tusea este productiva, poti incerca sa ii ridici usor capul folosind o perna. Aceasta pozitie oblica va face ca secretiile sa nu blocheze atat de mult caile respiratorii. Incazul bebelusilor, poti opta pentru patuturi cu functie de inclinare.

Elimina secretiile nazale

Aceasta poate fi o solutie buna pentru a combate crizele de tuse nocturna la copiii mici si bebelusi, deoarece acestia nu isi pot sufla nasul pentru a scapa de secretiile in exces. Secretiile pot obtura caile respiratorii si provoca tusea deranjanta. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un simplu aspirator nazal.

Curata-i nasul cu ser

Daca copilul tau are o cantitate mare de mucozitati sau daca acestea sunt foarte dense, ideal ar fi sa ii cureti nasul inainte de culcare, cu ser fiziologic. Astfel, vei inmuia secretiile si vei elibera caile respiratorii. Ai nevoie de o seringa si de solutie salina. Asociatia Spaniola de Pediatrie sugereaza ca doi mililitri de solutie salina pentru sugari si cinci mililitri pentru copii mai mari sunt suficienti.

Foloseste un umidificator 

Probabil ai auzit de aceste aparate, dar daca nu, trebuie sa stii ca sunt dispozitive care umezesc aerul dintr-o incapere. Daca copilul tau are tuse uscata si nu poate dormi, un umidificator poate fi de mare ajutor, deoarece umezeala din mediu impiedica uscarea secretiilor si mentine caile respiratorii deschise.

Fa-i un masaj 

Unul dintre cele mai vechi sfaturi pentru a calma tusea la copii este sa le faci un masaj pe piept si gat cu un unguent mentolat sau cu ulei esential. Produsele care contin ingrediente precum menta si eucalipt sunt cele mai eficiente.

Mentine-l hidratat 

O buna hidratare este esentiala nu doar pentru ameliorarea tusei, ci si pentru prevenirea deshidratarii. Academia Americana de Pediatrie (AAP) sugereaza ca, atunci cand copilul tuseste din cauza unei raceli, hidratarea corespunzatoare va face ca secretiile sa fie mai fluide, facilitand astfel eliminarea lor.

Foloseste un purificator de aer 

Purificatoarele de aer sunt dispozitive care curata aerul dintr-o incapere printr-un sistem de filtre sau prin emiterea de ioni negativi in mediu. Particulele de praf, polen sau fumul de tigara pot provoca alergii la copii. Utilizand un purificator de aer, poti elimina aceste particule, precum si bacteriile si microorganismele care cauzeaza boli, creand astfel un mediu mai sanatos pentru copilul tau.

FOTO: Freepik

 

Taguri Tuse copii Simptome

Articole recomandate

Citeste si despre