Cresc alocatiile pentru copii: noile sume pe care le vor primi incepand cu 2025

/ / Modificat: 2024-10-10
Cresc alocatiile pentru copii: noile sume pe care le vor primi incepand cu 2025

Incepand cu 1 ianuarie 2025, Guvernul a decis sa majoreze alocatiile destinate copiilor. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat ca aceasta masura are ca scop sprijinirea familiilor, contribuind astfel la reducerea poverii financiare asociate cu cresterea copiilor.

Alocatiile pentru copii beneficiaza de o ajustare anuala automata incepand din ianuarie 2023, legata de rata inflatiei. Drept urmare, sumele acordate se vor mari in mod constant. In ianuarie 2025, se preconizeaza o crestere de peste 10%, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS).

„Estimam o crestere de 10,4% a alocatiilor. Aceasta inseamna ca, pentru copiii cu varsta peste 2 ani, alocatia va ajunge la 323 de lei, iar pentru cei sub 2 ani, suma va depasi 700 de lei,” a declarat Simona Bucura Oprescu.

Cresteri anterioare

Alocatiile au fost majorate si in 2024. In ianuarie, acestea au crescut cu 13,8%:

Alocatia pentru copiii cu varste de peste 2 ani a crescut de la 256 de lei la 292 de lei pe luna.

Alocatia pentru copiii sub 2 ani si pentru tinerii cu dizabilitati a fost majorata de la 631 de lei la 719 lei pe luna.

Conform ordonantei, rata medie anuala a inflatiei serveste drept indicator oficial, comunicat de INS, si este utilizata pentru stabilirea ajustarilor alocatiilor.

Prin aceste masuri, Guvernul isi reafirma angajamentul de a sustine familiile si de a asigura un sprijin financiar adecvat pentru cresterea si educatia copiilor.

Sursa : b1tv.ro

 

Taguri Alocatie copii Alocatie de stat

Articole recomandate

Citeste si despre