Criteriile de burse, modificate de Ministerul Educatiei la 3 saptamani de la inceperea anului scolar, fara niciun anunt

/ / Modificat: 2024-09-25
Criteriile de burse, modificate de Ministerul Educatiei la 3 saptamani de la inceperea anului scolar, fara niciun anunt

Ministerul Educatiei a modificat Metodologia cadru de acordare a burselor scolare 2024-2025, la doar 3 saptamani de la inceperea anului scolar, fara niciun anunt, printr-un ordin publicat in Monitorul Oficial pe 24 septembrie. Schimbarea a fost facuta pentru ca exista criterii contradictorii pentru acordarea bursei tehnologice. Asadar, prin noul ordin, doar elevii cu media 10 la purtare care au promovat anul scolar anterior pot lua bursa tehnologica, in loc de media 7 la purtare.

„Bursa de excelenta, bursa de merit, bursa de rezilienta sau bursa tehnologica este acordata si cu conditia ca elevul beneficiar sa fi obtinut media 10 la purtare sau calificativul foarte bine la purtare la finalul anului scolar anterior”, conform Art. 108, (18).

Metodologia-cadru de acordare a burselor pentru 2024-2025 continea doua prevederi contradictorii: se acorda cu conditia sa fi avut media 10 la purtare, dar si media peste 7.

Art 13 – (6) „Bursa tehnologica nu se acorda in primele 3 luni calendaristice din anul scolar urmator, in cazul in care elevul a comis abateri disciplinare grave, care conduc la scaderea mediei generale la purtare sub nota 7 in anul scolar precedent.

(7) Abaterile mentionate la alin. (6) nu se refera la scaderea mediei la purtare din cauza absentelor nemotivate pentru care se aplica sanctiunile precizate la art. 16 alin. (12)

(8) Decizia de suspendare a bursei tehnologice in situatiile prevazute la alin. (6) si (7) se aplica de catre director, la propunerea comisiei de management al burselor.

Art 16 – (11) „Bursa de excelenta, bursa de merit, bursa de rezilienta sau bursa tehnologica sunt acordate si sub conditia ca elevul beneficiar sa fie promovat la toate disciplinele si sa fi obtinut media 10 la purtare sau calificativul „foarte bine” la purtare la finalul anului scolar anterior”.

Ministerul Educatiei a eliminat, asadar, prevederile referitoare la posibilitatea de acordare a bursei tehnologice pentru elevii care au media la purtare in anul scolar anterior mai mica de 10, prin ordinul nr. 6.691, publicat in Monitorul Oficial.

„Articol unic. — La articolul 13 din anexa la Ordinul ministrului educatiei nr. 5.518/2024 privind aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 677 din 15 iulie 2024, alineatele (6)—(8) se abroga.”

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Burse copii Burse scolare

Articole recomandate

Citeste si despre