Cum a bagat programul „Masa Calda” 121 de copii in spital

/ / Modificat: 2024-09-26
Cum a bagat programul „Masa Calda” 121 de copii in spital

Saptamana trecuta, 121 de elevi si adulti din judetul Mehedinti au ajuns la spital cu stari de voma si simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au consumat produse alimentare primite in cadrul Programului „Masa calda”.

A fost institut Planul Rosu de Urgenta la scurt timp dupa ce elevii de la mai multe scoli din judetul Mehedinti au primit hrana (paste cu sos), in cadrul programului „Masa Calda”, oferita de o firma de catering. Potrivit adevarul.ro, copiii s-au plans de stari de voma si dureri de burta, iar parintii au sunat de urgenta la 112.

CITESTE SI: Ce au mancat cei 88 de elevi care au ajuns de urgenta la spital in Mehedinti

La Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 79 de persoane cu greturi, varsaturi si stare generala proasta, patru persoane la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova si saate persoane la Spitalul Municipal Bailesti. Ulterior, au mai venit copii, dar si cativa adulti, care au gustat din mancarea adusa de cei mici acasa.

„Toti copiii sunt stabili, dar cu simptomatologie de gastroenterocolita, cu dureri abdominale, greata, varsaturi, scaune diareice, tegumente palide. Toti au consumat astazi paste la scoala. Am avut si adulti, pentru ca unii copii nu au mancat la scoala si au dus caserola acasa si au mancat si parintii. Chiar acum am transportat un tatic de 34 de ani de la Almajel cu colica abdominala, greata, varsaturi, scaune diareice. Inca se mai suna la ambulanta", au anuntat reprezentantii SAJ Mehedinti.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a anuntat ca a fost suplimentat personalul medical, fiind chemat din turele libere pentru a face fata numarului mare de pacienti.

„Regret profund ca acesti copii au trecut printr-o astfel de experienta, dar vreau sa felicit intregul personal medical implicat pentru promptitudinea si profesionalismul cu care au gestionat situatia. Este esential sa asiguram sanatatea si siguranta copiilor nostri”, a transmis Georgescu, pe Facebook.

Directia de Sanatate Publica Mehedinti a informat DSVSA Mehedinti cu privire la suspiciunea de toxiinfectie alimentara, precum si prestatorul de servicii. Se asteapta rezultatul probelor pentru a stabili cu exactitate cauza imbolnavirii copiilor.

Taguri Toxinfectia alimentara Mancare scoala Toxiinfectiile alimentare

Articole recomandate

Citeste si despre