David Popovici, campion european la 100 de metri liber! Reactie de mare campion, dupa ce a luat aurul

/ / Modificat: 2024-06-20
David Popovici, campion european la 100 de metri liber! Reactie de mare campion, dupa ce a luat aurul

Aur pentru David Popovici! Inotatorul roman a castigat din nou medalia de aur in proba de 100 de metri liber, la Campionatele Europene de Natatie de la Belgrad.

David Popovici a intors al doilea la finalul primilor 50 de metri, dar a reusit sa recupereze spectaculos pe ultima lungime de bazin. Tanarul a incheiat proba cu timpul 46.88. la doar doua sutimi de recordul european, pe care il detine din 2022, de la Roma. Recordul mondial (46 sec 80/100) este detinut din februarie de chinezul Zhanle Pan.

In urma cu doi ani, la Roma, David Popovici a castigat aurul continental la 100 m liber si la 200 m liber, scrie Digi24.

Ce reactie a avut David Popovici dupa ce a luat aurul la Europene

David Popovici a impresionat prin reactia modesta pe care a avut-o dupa ce a cucerit medalia de aur la Campionatele Europenele de inot. Tanarul de 19 ani nu a vrut sa isi claseze performanta ca fiind cea mai buna din istorie. El a subliniat ca gandul sau era la performanta sa si nu la medalia pe caer o poate castiga.

„Am plecat cat de tare am putut, am intors cu al doilea cel mai rapid sprint din istorie, asa cred. Daca nu chiar primul. Trebuie sa am mai multa increde in mine. Eu pot! Nu ma asteptam la timpul asta. Nu ma gandeam la medalie. Mi-ar fi placut sa castig aurul, era undeva in spatele mintii. Singurele obiective au fost sa plec rapid, sa imi iasa elementele tehnice si sa ma intorc si mai tare. Atat!

Cred ca anul acesta e mai bine decat anul trecut. Am fost la cateva editii de europene. Parca devin din ce in ce mai familiar cu formatul, cu publicul, cu totul. Ma simt din ce in ce mai bine la Europene. Se vede frumos pe hartie ca mi-am aparat titlul. Dar nu a contat niciodata cu adevarat pentru mine. E un bonus, asa imi place sa ma gandesc. E un bonus”, a declarat David Popovici, potrivit GSP.

David Popovici a inghetat anul la facultate

David Popovici este student al Facultatii de Psihologie, din cadrul Universitatii Bucuresti, din octombrie. Totusi, dupa nici un an, sportivul a decis sa inghete anul, fiindca timpul nu ii permite sa se concentreze si pe studii, si pe pregatirea pentru Jocurile Olimpice. Chiar si asa, David Popovici nu a renuntat la facultate. Acesta va relua studiile din anul universitar urmator.

„Am vrut sa incerc cu facultatea din anul Jocurilor Olimpice, sa le fac pe amandoua, dar am vazut ca nu ma pot concentra pe pregatire impreuna cu facultatea pe cat de mult mi-ar placea, asa ca am ales sa inghet anul, ne focusam pe ce este mai important anul acesta si la anul mai incercam o data”, a marturisit David Popovici, potrivit Prosport.

  • Surse: prosport.ro, gsp.ro
  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri David popovici Inot

Articole recomandate

Citeste si despre