David Popovici, declaratie plina de modestie dupa ce a castigat aurul olimpic. ”Daca eu am reusit, oricine poate”

/ / Modificat: 2024-07-30
David Popovici, declaratie plina de modestie dupa ce a castigat aurul olimpic. ”Daca eu am reusit, oricine poate”

 

Romanii au urmarit cu sufletul la gura luni seara finala de natatie de la Jocurile Olimpice. David Popovici a intrat in cursa de 200 de metri liber ca favorit si a reusit sa castige cea mai stralucitoare medalie olimpica. A stat pe podium alaturi de un englez si un american, pe care i-a invins la sutimi de secunda, iar dupa ce a fost premiat, a oferit o lectie de modestie si determinare. 

La 19 ani, David Popovici si-a trecut in palmares si titlul de campion olimpic, pe langa cele de campion mondial si european la natatie. Luni seara, la Paris, sportivul legitimat la Dinamo Bucuresti a castigat cursa de 200 de metri liber, invingandu-si adversarii la sutimi de secunda, pe ultima lungime de bazin. 

Ce a declarat, dupa ce a castigat aurul olimpic

David Popovici a fost premiat la Paris, dupa care a dat o declaratie plina de modestie. Povestea si exemplul sau ii pot inspira pe toti copiii care practica sport, iar David Popovici a spus cum a reusit sa castige cea mai stralucitoare medalie. 

”Nu mi-a pasat de medalie. Asa am castigat-o. Nu acesta este obiectivul. Obiectivul este sa te simti bine. Vii la Jocurile Olimpice sa concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar sa fii aici. Tocmai ca nu am luptat pentru medalie, am reusit sa o castig. A fost o lupta de caini, fix asa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, il vedeam pe american ca este in fata mea, stiam ca neamtul e undeva in stanga mea.

Vazusem ca plecase tare. Chiar daca nu te uiti la ei, ii simti acolo respirandu-ti in ceafa. Stiam ca sunt acolo si nu mi-am permis nicio secunda sa o las moale. Am facut cursa pe care o doream. Chiar daca nu acesta era obiectivul, ma bucur pentru medalie. Mi-am dat seama cand am atins placuta pentru ca au niste lumini. Daca atingi primul, vezi doar o lumina. Au fost lacrimi de bucurie in tribune, si la mine au fost.

Nu sunt cel mai deschis om, dar am plans si eu cand am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abtinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eu de la 11 ani stiam ca imi doresc sa ajung la Jocuri. Daca eu am reusit, un baiat crescut in Titan - Pantelimon, complet obisnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenta si multa munca. As vrea sa profit de ocazie si sa le multumesc tuturor celor care m-au sustinut”, a declarat David Popovici, la TVR.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inot David popovici

Articole recomandate

Citeste si despre