David Popovici, gest superb pentru copiii cu nevoi speciale. Ce donatie importanta a facut sportivul

/ / Modificat: 2024-09-30
David Popovici, gest superb pentru copiii cu nevoi speciale. Ce donatie importanta a facut sportivul

 

Campionul la natatie David Popovici a decis sa se implice intr-o cauza umanitara si isi va dona echipamentul de la Jocurile Olimpice, pentru a ajuta la construirea unei case pentru copiii cu nevoi speciale. 

Sportivul a decis sa isi doneze echipamentul pe care l-a purtat la Paris vara aceasta, pentru a strange banii necesari cauzei in care s-a implicat. 11 copii ar urma sa beneficieze de gestul lui, in colaborare cu o fundatie din Romania care lupta pentru drepturile celor mici. Campionul vrea sa stranga suma de 115.000 de euro, pentru a ajuta la constructia casei. 

Tricoul, treningul si pantofii sport purtati de David Popovici pe podium la Paris vor fi expuse intr-o vitrina in Afi Cotroceni, timp de 10 zile. Cei care doresc sa se alature cauzei sportivului pot dona sume incepand de la 50 de lei, pe site-ul campaniei, in perioada 30 septembrie - 9 octombrie. Castigatorul echipamentului va fi desemnat prin tragere la sorti, la finalul campaniei, iar sportivul ii va inmana personal echipamentul. 

”Emotia de a fi pe podium, la Jocurile Olimpice 2024, purtand cu mandrie tricolorul, va ramane pentru totdeauna in inima mea. V-am simtit alaturi de mine si va multumesc! Iar azi, imi doresc din suflet sa va am din nou aproape pentru ca, dincolo de victoriile care se masoara in medalii, exista alte batalii – mai importante dar mai tacute – care se vad rar, dar care au un impact urias. Din inima mea, pentru casa a 11 copii, astazi donez cu bucurie echipamentul pe care l-am purtat pe podium, pentru ca ei sa creasca intr-un mediu cald si adaptat nevoilor lor. E nevoie de 11.500 de oameni buni care sa doneze minim 50 de lei pentru ca noi, impreuna, sa strangem un sfert din banii necesari Hope and Homes for Children pentru a construi casa. In realitate, insa, eu cred ca suntem mult mai multi. Iar pentru asta, va multumesc!”, a transmis sportivul.

In campania ”Ambasador pentru Acasa” s-au implicat si alte persoane publice din Romania, precum Amalia Enache, Mihai Morar, Marius Manole sau Alexandru Tomescu. 

FOTO: Facebook

 

 

Taguri David popovici Donatii

Articole recomandate

Citeste si despre