Diagnosticat cu o forma severa de autism, Rafael vorbeste fluent noua limbi straine

/ / Modificat: 2024-06-19
Diagnosticat cu o forma severa de autism, Rafael vorbeste fluent noua limbi straine

 

Un baietel din Brazilia, acum in varsta de 12 ani, diagnosticat cu o forma severa de autism, a surprins pe toata lumea cu abilitatea sa de a vorbi fluent noua limbi straine. Parintii au descoperit asta pe cand acesta avea doar 7 ani. 

Un diagnostic tulburator si o descoperire surprinzatoare

Parintii lui Rafael au fost initial devastati cand au aflat despre diagnosticul de autism al fiului lor. Insa, in ciuda bolii, Rafael a manifestat abilitati iesite din comun pentru varsta sa. La doar sapte ani, el vorbea fluent noua limbi straine, o realizare extraordinara, avand in vedere ca nu a vorbit deloc in primii doi ani de viata, conform BBC Brazilia si Guardachevideo.it.

O lume noua prin tehnologie

Timp de doi ani, Rafael nu a interactionat deloc cu lumea exterioara. Mama sa, Juli Lanser Mayer, a povestit pe Instagram ca baiatul parea complet deconectat de lumea din jurul lui. Diagnosticul a fost greu de acceptat, dar parintii lui Rafael au gasit forta sa lupte pentru el.

Schimbarea majora a survenit atunci cand un specialist le-a recomandat sa-i ofere lui Rafael o tableta configurata special pentru nevoile sale. De indata ce a inceput sa interactioneze cu tehnologia, Rafael a descoperit o pasiune pentru limbile straine. Intr-o zi, ascultand un cantec in engleza pe YouTube, mama sa a observat o stralucire in ochii lui. Din acel moment, Rafael a demonstrat o inclinatie naturala si o memorie impresionanta pentru invatarea limbilor straine.

Un poliglot in miniatura

Rafael vorbeste acum fluent engleza, spaniola, japoneza, rusa, franceza si germana. La patru ani, in timpul unei sedinte de terapie, el a surprins pe toata lumea exprimandu-se in limba engleza, desi acasa se vorbea exclusiv portugheza.

Caracteristici specifice autismului

Potrivit expertilor, hiperconcentrarea si invatarea aprofundata sunt trasaturi comune la persoanele cu autism, permitandu-le sa se concentreze intens pe anumite activitati. Mama lui Rafael este convinsa ca a avea un copil cu autism inseamna sa inveti constant si sa privesti lucrurile din multiple perspective. Observarea detaliilor mici si crearea de conexiuni sunt esentiale.

Pentru parintii lui Rafael, viitorul nu este o problema imediata. Ei se concentreaza pe prezent, incurajand dezvoltarea si fericirea baietelului lor talentat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism copii Autism Copil autism

Articole recomandate

Citeste si despre