Eleva care a facut contestatie la matematica, desi obtinuse nota 9,90. Cat a luat dupa ce i-a fost recorectata lucrarea

/ / Modificat: 2024-07-10
Eleva care a facut contestatie la matematica, desi obtinuse nota 9,90. Cat a luat dupa ce i-a fost recorectata lucrarea

 

Absolventii de clasa a VIII-a au scapat de emotii, iar marti, 9 iulie, au fost afisate rezultatele finale la Evaluarea Nationala. In urma contestatiilor, a crescut numarul celor care au obtinut media 10, iar printre ei se numara si o eleva din Campina. 

A depus contestatie, desi avea nota 9,90

Au fost afisate rezultatele finale la Evaluarea Nationala si multi elevi au avut parte de surprize in urma recorectarii lucrarilor. Un elev din Focsani a obtinut noua 9,75 dupa contestatie, desi initial lucrarea lui la matematica fusese notata cu 3,50. Tot la matematica a facut contestatie si o eleva din Campina, desi obtinuse nota 9,90. 

Sidonia a fost incurajata de profesorul ei sa depuna contestatie, in ciuda notei mari pe care a primit-o. La limba romana, fata a obtinut nota 10, iar media ei era de 9,95. Dupa contestatie, a fost notata cu 10 si la matematica, astfel ca Sidonia se numara printre cei 9 elevi care au reusit sa obtina media 10 dupa contestatii, pe langa cei care luasera 10 cand s-au afisat rezultatele initiale. 

Adolescenta a declarat, pentru presa locala, ca nu ii vine sa creada ca a luat media 10. A riscat atunci cand a facut contestatie, dar nu regreta ca a facut acest pas. 

”Nu pot sa cred, este ireal, mi se pare ca visez. Am riscat fiindca puteam fi depunctata, insa nu a fost asa. Am primit la matematica nota perfecta. Nu am trait vreodata o mai mare bucurie”, a spus Sidonia, dupa ce si-a vazut nota finala. 

Cum se calculeaza media de admitere la liceu

Dupa afisarea rezultatelor finale, urmeaza inscrierea la licee. Elevii, insotiti de parinti si asistati de diriginti vor completa fisele cu optiuni pentru liceu. Candidatii trebuie sa aleaga mai multe unitati de invatamant si specializari si vor fi repartizati computerizat, in ordinea preferintelor, in functie de medie. 

Pentru a calcula media de la Evaluarea Nationala, se aduna nota de la matematica cu cea de la limba romana si rezultatul se imparte la doi. Daca doi sau mai multi elevi au aceeasi medie si trebuie sa se faca departajarea, se ia in calcul media de absolvire a clasei a VIII-a. Daca si dupa acest criteriu este egalitate, se tine cont de nota obtinuta la limba romana la Evaluarea Nationala. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eleva Examen Matematica copii

Articole recomandate

Citeste si despre