Elevii nu mai au voie sa foloseasca telefoanele mobile nici in pauze! Anuntul facut de secretarul de stat in Ministerul Educatiei

/ / Modificat: 2024-09-16
Elevii nu mai au voie sa foloseasca telefoanele mobile nici in pauze! Anuntul facut de secretarul de stat in Ministerul Educatiei

Folosirea telefoanelor mobile va fi complet interzisa pe durata intregului program scolar, inclusiv in pauze, anunta secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Florian Lixandru. Singura situatie in care elevii mai pot sa foloseasca telefoanele la scoala este cea in care profesorii decid ca sunt utile in procesul educational.

„Ca si pana acum, utilizarea telefoanelor mobile in timpul orelor de curs este interzisa, cu exceptia situatiilor in care acestea pot fi folosite ca mijloc didactic. Practic, la decizia profesorului acesta poate permite elevilor sa foloseasca telefoanele mobile in timpul orei respective.

Conducerea unitatii de invatamant are obligatia sa asigure un spatiu in care elevii sa depoziteze telefoanele, telefoane care nu pot fi folosite pe parcursul programului scolar – practic, ele ar trebui sa fie depozitate la intrare si sa isi preia fiecare elev telefonul la plecare.

Daca se intampla ca un elev sa fie prins cu telefonul asupra lui in timpul programului scolar, profesorul are posibilitatea sa ii retina telefonul si sa i-l restituie la sfarsitul programului scolar.

Ca element de noutate este faptul ca nu pot folosi telefoanele pe intregul parcurs al programului scolar al unei zile. Pana acum, in vechiul regulament, aveau posibilitatea sa il foloseasca in pauze. Acum, practic, n-au voie nici pe timpul pauzelor”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Florian Lixandru, in cadrul emisiunii Liceenii Smart, difuzata la Canal 33.

Declaratiile secretarului de stat vin in contextul in care ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat ca decizia de interzicere totala a telefoanelor va apartine scolilor:

„La nivel national, nu am introdus aceasta interdictie, pentru ca sunt scoli care se afla in zone indepartate, sunt copii care fac naveta si in aceste cazuri este nevoie ca parintii sa poata lua legatura cu ei pentru preluare, in pauze, sa-i anunte ca nu pot sa ajunga”, a declarat Ligia Deca, pe 4 septembrie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Telefon mobil copii Folosire telefon copii

Articole recomandate

Citeste si despre