Elevul aflat in detentie care a luat nota 10 la BAC. Povestea lui i-a impresionat pe multi

/ / Modificat: 2024-07-11
Elevul aflat in detentie care a luat nota 10 la BAC. Povestea lui i-a impresionat pe multi

 

In timp ce multi elevi care au avut toate conditiile sa invete au picat BAC-ul, un tanar care isi ispaseste pedeapsa in centrul de detentie de la Braila a obtinut o medie foarte mare la examen. 

Detinutul care a luat 10 la BAC la matematica

Un tanar care isi ispaseste pedeapsa la Centrul de Detentie Braila Tichilesti a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9.38. Tanarul a avut rezultate surprinzatoare chiar si pentru cei din conducerea centrului, care i-au laudat reusita pe Facebook. In urma examenului, acesta a luat nota 10 la matematica, 9.40 la limba romana si 8.75 la fizica. 

”Educatia reprezinta pilonul devenirii fiintei umane. Etapele de varsta se incadreaza in diferite perioade ale scolaritatii: primar, gimnazial, liceal, universitar, postuniversitar. Fiecare etapa de scolarizare se incheie cu probe de evaluare, cu examene de absolvire. Unul dintre acestea este si Examenul National de Bacalaureat, care le este cunoscut liceenilor ca fiind 'examenul maturitatii'”, au transmis reprezentantii Centrului de la Tichilesti, pe Facebook.

In postarea de pe reteaua de socializare, reprezentantii centrului de la Braila au mai spus ca nu a fost usor sa il inscrie pe baiat la un liceu pentru a da BAC-ul si ca s-au lovit de multe prejudecati, insa in cele din urma au reusit sa il ajute. 

”Am avut mai multe provocari”

”Scopul protocolului a fost  includerea in clasa a XII-a, profil stiintele naturii a unui tanar aflat in executarea unei masuri educative privative de libertate, ulterior incercarilor de inscriere in alte unitati de invatamant insa fara succes din motive care au la baza anumite prejudecati, convingeri eronate  in defavoarea obiectivitatii,  a oferirii de sanse, a acceptarii, a umanismului.

In calitate de coordonator de sector, am avut mai multe provocari de infruntat in acest sens dar am gasit oameni de calitate, implicati, deschisi si toleranti, in randul corpului profesoral al unitatii de invatamant anterior mentionate care ne-au acceptat si nu au gresit.

Elevul nostru prin efortul propriu sustinut si de sprijinul doamnei profesor de matematica, Anisoara Tacciu, a obtinut rezultate foarte bune: nota 10 la disciplina Matematica, nota 9.40 la disciplina Limba si literatura romana si 8.75 la disciplina Fizica, obtinand ca medie de examen 9.38”, au mai precizat reprezentantii centrului de la Tichilesti, pe Facebook. 

 

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Elev Bacalaureat 2024 Poveste

Articole recomandate

Citeste si despre