Evenimentele „Strazi deschise – Bucuresti, promenada urbana” si „Simfonia apei” din Bucuresti, anulate din cauza vremii!

/ / Modificat: 2024-09-28
Evenimentele „Strazi deschise – Bucuresti, promenada urbana” si „Simfonia apei” din Bucuresti, anulate din cauza vremii!

Organizatorii evenimentelor „Strazi deschise – Bucuresti, promenada urbana” si „Simfonia apei” au hotarat anularea evenimentelor pentru ziua de duminica, din cauza alertei de vreme rea. Bucurestiul se va afla sub cod portocaliu de ploi abundente si vant puternic intre 29 si 30 septembrie, anunta meteorologii.

„Avand in vedere avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie, privind codul portocaliu de ploi torentiale si abundente pe raza Municipiul Bucuresti, valabil pentru zilele de 29 si 30 septembrie, organizatorii evenimentului Strazi deschise – Bucuresti, promenada urbana au decis anularea programului artistic ce urma a fi sustinut in cursul zilei de duminica, 29 septembrie atat pe Calea Victoriei cat si pe strada Prevederii din sectorul 3 al Capitalei”, a transmis, sambata, Primaria Bucuresti, conform News.ro.

De asemenea, pentru ziua de duminica a fost anulat evenimentul „Simfonia Apei”.

Capitala este duminica sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente si vant puternic!

Capitala va fi lovita de ploi abundente si vant puternic incepand de duminica dimineata. Temperaturile vor scadea semnificativ, potrivit meteorologilor.

De duminica, 29 septembrie, de la ora 10, vremea se va raci semnificativ si va deveni instabila. Capitala se va afla sub avertizare cod portocaliu de ploi torentiale si abundente.

Cerul va fi noros, iar in a doua parte a zilei si noaptea vor fi averse torentiale si descarcari electrice. In intervale scurte de timp si prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 40…60 l/mp si posibil de peste 70 l/mp.

Vantul va sufla in general moderat cu viteze la rafala de 40…50 km/h. Temperatura maxima va fi de 24…25 de grade, iar cea minima de 10…11 grade.

Codul portocaliu va expira luni, 30 septembrie, la ora 10.

Meteorologii au emis trei alerte de vreme rea care vizeaza aproape toata tara

Cea mai mare parte a tarii va fi afectata de ploi torentiale si vant puternic, iar la munte se vor semnala lapovita si ninsoare. Vremea se va raci accentuat in toata tara, potrivit ANM. De sambata, 28 septembrie, ora 18, pana duminica, 29 septembrie, ora 8, este valabil un cod galben de instabilitate atmosferica si averse insemnate cantitativ.

Duminica, 29 septembrie, intre 8 si 20, este valabil un cod galben instabilitate atmosferica, ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului, care va afecta aproape toata tara.

In intervalul mentionat, aversele se vor extinde in cea mai mare parte a tarii si local in regiunile sudice vor fi insotite de descarcari electrice. Izolat vor fi vijelii si va cadea grindina. In intervale scurte de timp si prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 25…40 l/mp si local de peste 50 l/mp.

Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de 45…65 km/h. In Moldova si estul Munteniei temporar vor fi si rafale de peste 70 km/h. Vremea se va raci accentuat in toata tara.

Tot pentru duminica, 29 septembrie, intre orele 8-20, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi torentiale si abundente.

In intervalul mentionat, in nordul si estul Olteniei, in cea mai mare parte a Munteniei si sudul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torentiale si abundente. In intervale scurte de timp si prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 50…70 l/mp si izolat de peste 80 l/mp.

Cod portocaliu de ploi abundente in judetele afectate deja de inundatii

De duminica, 29 septembrie, ora 20, pana luni, 30 septembrie, ora 10, intra in vigoare un cod galben de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Olteniei, vestul Munteniei si local in Transilvania vor fi averse, iar in intervale scurte de timp si prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 25…40 l/mp. Vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de 45…65 km/h. La munte, la altitudini in general de peste 1700 m si cu precadere in Carpatii Orientali, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Tot de duminica, 29 septembrie, ora 20, pana luni, 30 septembrie, ora 10, va fi in vigoare un cod portocaliu de ploi torentiale si abundente si intensificari ale vantului.

In intervalul mentionat, in Moldova, Dobrogea, jumatatea de est a Munteniei, estul si sud-estul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torentiale si abundente. In intervale scurte de timp si prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 40…60 l/mp si local peste 70 l/mp. Vantul va avea intensificari, temporar cu rafale in general de 70…85 km/h.

Taguri Ciclonul Ashley Furtuna Masuri de siguranta furtuna

Articole recomandate

Citeste si despre