Fetita care a sughitat timp de 5 saptamani

/ / Modificat: 2007-03-02
Fetita care a sughitat timp de 5 saptamani

Dupa 5 saptamani de sughit constant si nici un tratament, Jennifer Mee in sfarsit se opreste din sughitat.


Dupa 5 saptamani de sughit constant si nici un tratament, Jennifer Mee in sfarsit se opreste din sughitat.

Si-a tinut respiratia, a respirat intr-o punga, a mers chiar si la un neurolog, insa pentru mai mult de 5 saptamani nimic nu a putut opri sughitul constant al unei fete de 15 ani, pana cand in momentul in care aceasta s-a oprit singur.

Dupa incercari disperate a mai multor remedii si atragerea atentiei presei, Jennifer Mee a declarat ca sughitul s-a oprit dintr-o data miercuri, in jurul orei 17:00. Nimeni nu stie cu siguranta de ce.


"In acest moment, simt ca nasul imi arde, iar gatul ma doare ingrozitor" - a spus fata, insa a mai declarat ca se simte mult mai bine decat in ultimele saptamani.



Jennifer a inceput sa sughite pe 23 ianuarie cu o frecventa de 50 de sughituri pe minut si se putea opri doar atunci cand dormea.

Jennifer a fost la un specialist de boli infectioase, la un neurolog si de asemenea a apelat la acupunctura si hipnoza. Ea a mai incercat si un aparat realizat special pentru a opri sughiturile pe langa vechile remedii,  insa in zadar. Dupa 2 saptamani de sughituri constante, mama sa a apelat la presa pentru a incerca sa o ajute.

Conform Institutului National de Sanatate, sughiturile pot fi activate de mancarea picanta, dar totodata pot incepe fara nici un motiv. Sughiturile sunt cauzate de contractii involuntare ale diafragmei, ce duc la inchiderea brusca a corzilor vocale, ceea ce produce sunetul caracteristic.

Articole recomandate

Citeste si despre