Fiica antrenorului de la CSM Zalau, printre victimele atacului de la scoala din Belgrad

/ / Modificat: 2023-05-04
Fiica antrenorului de la CSM Zalau, printre victimele atacului de la scoala din Belgrad

Un adolescent in varsta de 14 ani a semanat teroare pe 3 mai, cand a mers la scoala primara in care invata si a impuscat mai multe persoane. Printre acestia se numara paznicul scolii, profesori, dar si colegi. 

In urma atacului, au murit 8 elevi si paznicul unitatii scolare.Conform ultimelor informatii, printre victime se numara si fiica unui fost jucator de volei din Serbia, in prezent antrenor in Romania la CSM Zalau.

"El a fost anunţat în primă fază că nu este găsită. I-a fost confirmat de acasă. Într-adevăr, fiica dânsului a fost ucisă şi a plecat de urgenţă în Serbia", spune Gabriel Terheș, director sportiv SCM Zalău.

Adolescentul si-a planuit atacul timp de o luna 

Adolescentul se pare ca si-a pregatit minutios acest atac timp de o luna. A furat armele tatalui sau si a mers apoi direct la scoala pentru a-si pune planul in aplicare. Conform anchetatorilor, el avea chiar o lista neagra cu colegii pe care voia sa ii omoare. 

"Un băiat era împuşcat în picior. O fată a fost rănită şi cred că şi alţi doi băieţi. Dar nu i-a împuşcat pe toţi. A fost oribil", povesteşte o elevă. "Copilul meu a supravieţuit, nu vă puteţi imagina. A văzut un bărbat căzut la pământ, împuşcături, a luat-o la fugă, a crezut că băiatul cu arma o să vină după ea. Este şocată", spune Astrid Merlini, mama unei eleve.

În rucsac, agenţii i-au găsit şi patru cocktail-uri Molotov. În momentul atacului ar fi fost drogat.  

"Avea o listă de copii pe care plănuia să îi ucidă. Şi-a desenat planurile şcolii, cu intrări şi ieşiri, desenul a fost găsit în banca lui. Şi el însuşi a spus că avea ţinte prioritare. Desenul seamănă cu un joc video sau film de groază şi arată că a plănuit în detaliu cum să intre în fiecare clasă şi cum să lichideze fiecare copil", a declarat Veselin Milic, şeful Poliţiei din Belgrad.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Victima Drama copil Drama Fiica

Articole recomandate

Citeste si despre