Generatia Z se confrunta cu imbatranire accelerata si risc crescut de cancer

/ / Modificat: 2024-04-23
Generatia Z se confrunta cu imbatranire accelerata si risc crescut de cancer

Un studiu recent realizat de cercetatorii americani a aratat ca tinerii care fac parte din generatia Z se confrunta cu riscuri de sanatate semnificative, inclusiv cancer, din cauza imbatranirii accelerate. Cercetatorii au descoperit ca aceasta generatie este predispusa la dezvoltarea unor boli potential mortale intr-un stadiu mult mai timpuriu decat generatiile anterioare.

Specialistii au prezentat dovezi care indica faptul ca tinerii, in special cei sub 27 de ani, par mai batrani decat varsta lor reala. Cercetatorii au evidentiat in cadrul unei conferinte internationale privind cancerul ca tinerii diagnosticati cu anumite tipuri de cancer, precum cel pulmonar sau gastrointestinal, prezinta semne ale unei imbatraniri accelerate.

Aceasta tendinta ingrijoratoare este legata de stilul de viata modern de viata, stresul accentuat, alimentatia si factorii de mediu. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca, in ultimii 30 de ani, tot mai multi tineri sub 50 de ani au fost diagnosticati cu diferite tipuri de cancer, semnaland o legatura directa cu imbatranirea accelerata.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Generatie copii Riscuri Cancer

Articole recomandate

Citeste si despre