Haos la o scoala din Bucuresti, dupa ce elevii de clasa a cincea au fost amestecati si repartizati aleatoriu in grupe noi

/ / Modificat: 2024-09-11
Haos la o scoala din Bucuresti, dupa ce elevii de clasa a cincea au fost amestecati si repartizati aleatoriu in grupe noi

Drama de proportii la Scoala nr. 139 din Bucuresti, unde elevii de clasa a cincea au fost amestecati si repartizati aleatoriu in grupe noi. Astfel, cinci clase de a patra s-au schimbat in 6 clase de a cincea.

Masura a fost luata dupa ce s-a constatat ca numarul elevilor de la clasa depaseste limita impusa de lege. Asa ca zeci de elevi au inceput scoala cu colegi noi. Unii dintre parinti refuza sa isi mai trimita copiii la ore.

„Fetita mea chiar a plans, toti au plans. S-a despartit de colegii ei, cu care a stat cinci ani de zile. Diferenta de la 4 profesori la 14 este foarte mare si copiii erau gata afectati de situatie, era important pentru ei sprijinul acela colectiv”, spune o mama, potrivit Observator News.

Explicatia scolii este una simpla: directorul a respectat legea. Ministerul Educatiei impune ca numarul de elevi la clasele de gimnaziu sa nu depaseasca 26. Iar daca aceste colective sunt prea mari, atunci procedura de repartizare trebuie sa fie aleatorie.

„Directorul unitatii si-a dat demisia. Situatia pe care o expuneti dumneavoastra este o situatie pe care doamna director a preluat-o de foarte scurt timp si a gestionat-o conform legislatiei in vigoare, in timpul pe care l-a avut la dispozitie, respectiv o saptamana”, a declarat Elena Stefan, purtator de cuvant.

Aceeasi problema este si la Colegiul Carmen Sylva din Timisoara, unde copiii au fost ordonati alfabetic.

„As fi preferat sa am vechea clasa doar ca am prieteni din vechea clasa si asta ma bucura foarte mult”, spune un elev.

Conform legii, elevii care intra anul viitor in clasa a cincea ar trebui sa fie ultimii care trec prin aceasta schimbare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala Bucuresti Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre