„I-am zis sa aiba grija cu ursii, dar mereu imi spunea ca sunt paranoica”. Mama Dianei, fata atacata de urs, marturii in lacrimi

/ / Modificat: 2024-07-13
„I-am zis sa aiba grija cu ursii, dar mereu imi spunea ca sunt paranoica”. Mama Dianei, fata atacata de urs, marturii in lacrimi

 

Diana Maria, tanara care a fost atacata de urs zilele trecute, in Bucegi, a fost condusa pe ultimul drum. Mama fetei este sfasiata de durere si spune ca a rugat-o sa aiba grija, insa Diana i-a spus ca nu va pati nimic, mai ales ca nu era pentru prima data pe munte.

Laura Zaharia, mama Dianei: „I-am zis sa aiba grija cu ursii, ca mereu mi-era frica si mereu o atentionam de pericolele astea si mereu imi spunea ca sunt prea paranoica”.

Reporter ProTV: Iubea muntele?

Laura Zaharia: „Foarte mult, foarte mult. Ii placea tot, ii placea viata, prietenii, calatoriile”.

Femeia este sfasiata de durere si nu poate accepta ceea ce s-a intamplat.

„Nu realizez ca s-a intamplat, inca sper sa ma trezesc", spune coplesita de durere mama Dianei.

Desi nu era pentru prima data pe munte, Diana Maria a facut, se pare, o greseala fatala: ar fi luat-o la fuga cand a vazut ursul. In apelul la 112, tanarul care o insotea nu a spus ca au fost atacati, ci ca au intalnit animalul si ca prietena lui a fugit si este urmarita de urs. In cele din urma, animalul a tras-o in rapa.

Conform analizelor facute ursului impuscat, animalul nu era turbat. Diana a cazut de la peste 100 de metri inaltime si a suferit leziuni grave, iar decesul a survenit rapid, ca urmare a hemoragiei interne. Avea, de asemenea, numeroase fracturi, arata raportul medico-legal.

Ca urmare a acestui caz tragic, ministrul Mediului a anuntat ca propune cresterea cotelor de interventie si preventie la urs de la 220, la circa 500 de exemplare.

Mircea Fechet, ministrul Mediului:

„Voi propune ca orice urs care se apropie mai mult de un kilometru sau doi sau trei de o asezare umana sa fie gestionat de indata. Iar cand spun gestionat, nu ma feresc sa precizez ca discutam fie despre eutanasierea acelui exemplar, fie despre impuscarea acestuia”.

Surse: stirileprotv.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tragedie Drama Drama mama

Articole recomandate

Citeste si despre