Incep inscrierile la gradinitele de vara. Tot ce trebuie sa stie parintii care nu au cu cine sa isi lase copiii in vacanta

/ / Modificat: 2024-05-29
Incep inscrierile la gradinitele de vara. Tot ce trebuie sa stie parintii care nu au cu cine sa isi lase copiii in vacanta

 

 

Parintii care nu au cu cine sa isi lase acasa copiii pe perioada vacantei de vara pot pot opta pentru gradinitele si scolile de vara.

Inscrierile urmeaza sa inceapa in cateva zile, astfel ca este esential ca cei interesati sa isi pregateasca dosarele cat mai curand posibil, deoarece locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea depunerii dosarelor.

In cadrul programului „Gradinita de Vara“, inscrierile vor incepe oficial pe 10 iunie. Cu toate acestea, in unele unitati de invatamant, cum ar fi gradinitele din sectorul 3 al Capitalei, parintii au inceput deja sa depuna dosarele inca din primele zile ale lunii mai. 

Anul trecut, inscrierile au generat un adevarat haos, cu sute de parinti asteptand nopti intregi in fata gradinitelor. Pentru a evita astfel de situatii, autoritatile au implementat o platforma online care permite inscrierea din confortul casei.

Criterii de inscriere si proceduri

Este important de stiut ca inscrierea se face tinand cont de anumite criterii bine stabilite. In Bucuresti, de exemplu, pot fi inscrisi doar copiii care au frecventat o gradinita din sectorul respectiv. 

Prioritate la inscriere au copiii care au participat la programul de vara si in anul anterior, acestia avand la dispozitie patru zile pentru reinscriere, in perioada 10-14 iunie. 

Noile cereri de inscriere vor fi acceptate incepand cu 17 iunie, dar parintii au doar 24 de ore la dispozitie pentru a le depune. Prioritate au familiile monoparentale si cele in care ambii parinti lucreaza.

Programul gradinitelor de vara din Sectorul 6

In sectorul 6 al Capitalei, vor fi deschise 12 gradinite de vara, oferind un total de 3.700 de locuri. Aceste gradinite vor functiona in diferite perioade: unele doar in luna iulie, altele doar in august, iar unele pe durata ambelor luni. 

Reprezentantii primariei au declarat: „Unitatile de invatamant au fost selectate in functie de solicitarile parintilor, de personalul si spatiile disponibile, de istoricul din anii anteriori“. Printre gradinitele participante se numara Gradinita Prichindel, Gradinita Albina, Zana Florilor, Gradinitele 256, 272 si 274. Programul zilnic va fi de luni pana vineri, intre orele 7.30 si 17.30.

Pentru inscriere, parintii trebuie sa prezinte o serie de documente, printre care: adeverinta eliberata de gradinita frecventata de copil in anul scolar 2023-2024, certificatul de nastere al copilului, dosarul medical, cererea de inscriere, cartile de identitate ale parintilor si adeverintele de salariat ale ambilor parinti. In cazuri speciale, este necesara si o copie dupa hotararea judecatoreasca privind drepturile parintesti.

„Gradinita din Vacanta Mare“ in Sectorul 2

In sectorul 2 al Capitalei, autoritatile locale au anuntat deschiderea a 11 gradinite de vara si a unei crese in cadrul proiectului „Gradinita din Vacanta Mare“. P

rogramul va functiona in lunile iulie si/sau august la Gradinitele nr. 23 (inclusiv cresa), nr. 135, nr. 137, nr. 233, nr. 138, nr. 276, Albinuta, Steluta, Luminita, Alice si Ciobanasul. Inscrierile se vor face doar fizic, direct la unitatea de invatamant, in limita locurilor disponibile si in ordinea depunerii cererilor.

Prioritate vor avea copiii deja inscrisi in anul scolar 2023-2024 la unitatea respectiva. In cazul in care numarul de cereri va depasi capacitatea disponibila, parintii vor fi redirectionati catre gradinitele din apropiere cu locuri disponibile.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gradinita copii Inscrierea la gradinita

Articole recomandate

Citeste si despre