Incepe BAC-ul de toamna. Care este calendarul probelor si cand se vor afisa rezultatele

/ / Modificat: 2024-08-19
Incepe BAC-ul de toamna. Care este calendarul probelor si cand se vor afisa rezultatele

 

Absolventii de liceu care nu au promovat BAC-ul in sesiunea anterioara sau nu au intrat in examen din diverse motive mai au o sansa acum. A inceput BAC-ul de toamna, iar elevii sustin luni, 19 august, prima proba. 

Finalul lunii august este prilej pentru elevii care nu au luat BAC-ul sa mai incerce o data. Au inceput probele scrise pentru sesiunea de toamna a examenului, iar prima este cea la limba romana. Luni, 19 august, candidatii care s-au inscris in cea de-a doua sesiune de BAC au intrat in sali, cu mari emotii. Accesul s-a facut pana la ora 8:30, iar la ora 9:00 au fost impartite subiectele. Candidatii au la dispozitie trei ore pentru a rezolva cerintele, potrivit regulamentului. 

Dupa examenul la limba romana, urmeaza proba obligatorie a profilului. Astfel, marti, 20 august, elevii vor sustine examenul la istorie, respectiv la matematica. Miercuri, 21 august, este proba la alegere a profilului si specializarii. Pe 22 august este ultima proba scrisa, respectiv cea la limba materna, pentru candidatii care fac parte din grupuri de minoritati nationale. 

Cand se afiseaza rezultatele

Dupa incheierea probelor scrise, urmeaza corectarea lucrarilor si afisarea rezultatelor. Pe 26 august vor fi afisate notele celor care au dat Bacalaureatul in sesiunea de toamna. Elevii care sunt nemultumiti de note vor putea sa depuna contestatie, la fel ca in cazul primei sesiuni. In cazul lor, lucrarile vor fi recorectate si rezultatele finale se vor afisa pe 30 august. 

Sesiunea de toamna a Bacalaureatului se adreseaza candidatilor care fie nu au promovat una sau mai multe dintre probe in sesiunile trecute, fie nu au intrat in examen din cauza corijentelor, fie nu s-au inscris, fie au fost suspendati timp de trei sesiuni, in urma tentetivelor de frauda. Ministerul Educatiei a precizat ca la aceasta sesiune s-au inscris 33.600 de elevi la nivel national. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bacalaureat 2024 BAC 2024

Articole recomandate

Citeste si despre