Internarile suspendate la Maternitatea Giulesti din cauza infectiilor nosocomiale. Nasterile premature redirectionate

/ / Modificat: 2024-09-18
Internarile suspendate la Maternitatea Giulesti din cauza infectiilor nosocomiale. Nasterile premature redirectionate

 

Maternitatea Giulesti din Bucuresti a sistat temporar internarile si a inchis mai multe sectii pentru igienizare, dupa descoperirea unor infectii nosocomiale.

Din aceasta cauza, nasterile premature nu vor mai fi gestionate aici in urmatoarea perioada si vor fi directionate catre alte spitale. Aceasta masura de precautie se va aplica pentru cel putin o saptamana.

Sectia de Terapie Intensiva pentru nou-nascuti va ramane operationala pana la externarea tuturor bebelusilor deja internati, dupa care se va inchide si ea pentru igienizare.

De asemenea, sectia de Normoponderal, unde au fost identificate posibile bacterii periculoase, a fost deja inchisa. Cu toate acestea, niciun bebelus nu a prezentat simptome de boala si toti au fost externati in siguranta.

Actiunea de igienizare vine in contextul in care Maternitatea Giulesti a fost implicata in trecut in incidente grave legate de infectiile intraspitalicesti. In 2019, un scandal major a izbucnit dupa ce zeci de nou-nascuti au fost infectati cu stafilococ auriu in cadrul aceleasi unitati.

De aceasta data, conducerea spitalului a luat masuri preventive pentru a evita repetarea unor situatii similare, prioritizand sanatatea pacientilor si reducerea riscurilor asociate cu infectiile spitalicesti.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Maternitatea giulesti Infectii

Articole recomandate

Citeste si despre