Invatatoare din Prahova, cercetata dupa ce l-ar fi tras de par pe un copil de clasa a III-a, dintr-un motiv banal

/ / Modificat: 2024-10-08
Invatatoare din Prahova, cercetata dupa ce l-ar fi tras de par pe un copil de clasa a III-a, dintr-un motiv banal

Incidentul a avut loc in Scoala Gimnaziala din satul Maneciu Ungureni din judetul Prahova. Invatatoarea in varsta e 65 de ani ar fi tras de par, cu brutalitate, pe un copil de clasa a III-a, in fata colegilor lui. Asta sustin parintii elevului, care au reclamat dascalul atat la conducerea scolii, cat si la Politie.

Chemata la audieri, invatatoarea a recunoscut ca l-a tras de par pe elev dar l-a acuzat ca a avut o „atitudine sfidatoare la adresa sa”, potrivit Hotnews. Politia a deschis dosar penal pentru purtare abuziva pe numele invatatoarei.

„Politistii din cadrul Sectiei Rurale de Politie Drajna au fost sesizati, la data de 1 octombrie a.c., in jurul orei 13.30 de catre o femeie, din comuna Maneciu, cu privire la faptul ca fiul sau ar fi fost agresat fizic de catre invatatoarea sa, in timpul orelor de curs. Din verificarile efectuate, a rezultat faptul ca invatatoarea, de 65 de ani, la data de 16 septembrie, l-ar fi tras de par pe copil din cauza atitudinii pe care a avut-o cu privire la evaluarea la matematica”, a transmis, luni, IPJ Prahova.

CITESTE SI: O profesoara de matematica a rabufnit in timpul orei: „Nu vreti, ma, sa invatati nimic, de aia sunteti prosti. O sa va duceti la capsuni in Spania”

La audieri, invatatoarea a motivat ca elevul era nemultumit, dupa ce a dat un test la matematica, pentru care nu era pregatit, si a avut o „atitudine sfidatoare”. Mama copilului sustine, in schimb, ca fiul sau nu a gresit cu nimic, ci doar a indoit foaia de hartie folosita pentru sustinerea testului.

Parintii au cerut imaginile inregistrate de camera de supraveghere, insa li s-a spus ca sistemul nu a functionat, din cauza unei fluctuatii de tensiune.

Deocamdata, cadrul didactic a fost suspendat din functie pe durata anchetei si nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Elevul bruscat merge la psiholog, pentru a trece peste aceasta trauma.

CITESTE SI: O profesoara a scris 148 de scrisori pentru elevii sai: „Am scris 148 de scrisori pentru copiii mei. M-a intrebat cineva daca merita tot efortul asta”

Taguri Profesoara Eleva profesoara

Articole recomandate

Citeste si despre