Klaus Iohannis, ultimul discurs ca presedinte la deschiderea anului scolar. Ce mesaj le-a transmis elevilor, profesorilor si parintilor

/ / Modificat: 2024-09-09
Klaus Iohannis, ultimul discurs ca presedinte la deschiderea anului scolar. Ce mesaj le-a transmis elevilor, profesorilor si parintilor

Pe 9 septembrie au inceput cursurile anului scolar 2024-2025, care are 36 de saptamani. Primul modul de cursuri dureaza pana pe 25 octombrie, cand elevii intra in vacanta de toamna, de o saptamana.

Astazi, Klaus Iohannis a tinut ultimul sau discurs pentru elevi, la inceput de an scolar, in calitate de presedinte al Romaniei. Seful Statului a deschis anul scolar la Colegiul National „Mihai Viteazul” si le-a vorbit elevilor despre rolul educatiei si cum s-a schimbat acesta in ultimii ani. La deschiderea de la Colegiul National „Mihai Viteazul” a fost prezenta si ministra Educatiei, Ligia Deca.

„Dragi profesori, educatia, cum bine stiti, se face privind spre viitor, fara a ignora nicidecum prezentul si trecutul. Trebuie sa acceptam ca rolul educatiei in destinul unui elev s-a transformat radical, la fel cum economia, industria sau societatea continua sa treaca prin schimbari profunde.

Pentru a fi sustenabile, cresterea economica si a bunastarii publice trebuie sa se bazeze pe cetateni capabili de decizii autonome, informate, uneori poate riscante.

Rolul dumneavoastra in aceasta ecuatie devine esential, pentru ca sunteti cei care pregatiti noile generatii sa faca fata provocarilor si sa beneficieze de oportunitatile care li se ofera. Sunteti cei care oferiti modele de dezvoltare profesionala si de abilitati practice, indrumare adaptata contextului particular al elevilor.

Educatia este temelia pe care se construieste viitorul unei natiuni, iar dumneavoastra, cadrele didactice, sunteti arhitectii acestui viitor”, a declarat seful statului.

CITESTE SI: Noul an scolar 2023-2024: cand incepe fiecare modul si in ce perioade au copiii vacante

Ce mesaj le-a transmis Klaus Iohannis parintilor

In discursul sau de inceput de an, Iohannis i-a mentionat si pe parinti pe care i-a incurajat sa fie alaturi de copii pe tot parcursul ciclului scolar.

„Dragi parinti, stiu ca pentru dumneavoastra inceputul de an scolar aduce la fel de multe emotii ca si pentru copii. Sunteti cei care le oferiti sprijinul de care au nevoie pentru a-si atinge potentialul.

Va incurajez sa ramaneti implicati in educatia lor, sa le fiti alaturi in fiecare etapa a acestei calatorii fascinante. Cred cu tarie ca reusita elevilor depinde de o buna colaborare si comunicare intre familie si scoala, dar si de sprijinul moral pe care copiii il primesc din partea parintilor”, a spus Seful Statului.

Acesta a fost ultimul pe care Klaus Iohannis l-a sustinut, la deschiderea anului scolar, in calitate de presedinte. Al doilea si ultimul mandat de presedinte al Romaniei al lui Klaus Iohannis se apropie de sfarsit. Urmatoarele alegeri prezidentiale din Romania se vor desfasura la data de 24 noiembrie (primul tur), respectiv 8 decembrie 2024 (al doilea tur).

CITESTE SI: Scolile care vor folosi catalogul electronic in anul scolar 2024-2025

  • Surse: hotnews.ro, edupedu.ro, stiripesurse.ro
  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inceput de an scolar Klaus iohannis

Articole recomandate

Citeste si despre