Loc de joaca construit in parcare, la un metru de geamurile locatarilor, in Chiajna! Oamenii se plang de zgomot si cer desfiintarea locului de joaca

/ / Modificat: 2024-09-19
Loc de joaca construit in parcare, la un metru de geamurile locatarilor, in Chiajna! Oamenii se plang de zgomot si cer desfiintarea locului de joaca

Locuitorii unui bloc de pe strada Weiner Palada din satul Rosu, Comuna Chiajna, cer desfiintarea unui loc de joaca construit in parcarea din fata imobilului. Acestia se plang ca locul de joaca pentru copii, „lipit de bloc”, a fost construit „in bataie de joc” si reprezinta un real pericol pentru cei mici.

„Locul de joaca, care are 5 banci, 2 leagane si 1 topogan, este construit adiacent blocului. Este situat practic in zona de parcare si exista riscuri semnificative pentru siguranta copiilor”, spun acestia intr-o petitie adresata Consiliului Local.

Locatarii se plang si de zgomot, locul de joaca fiind amplasat la nici un metru de geamurile lor. Acestia spun ca, pe timpul zilei, copiii bat mingea, se alearga si urla, iar noaptea vin sa stea acolo si tineri de peste 18 ani, care fac galagie, fumeaza si asculta muzica la un volum ridicat pana dimineata.

„Pe timpul noptii nu exista liniste pana in orele 02:00-03:00 dimineata, din cauza persoanelor de peste 18 ani, venite de la blocurile din imprejurimi, acestea stau in parc si fumeaza, consuma bauturi alcoolice, vorbesc tare, asculta muzica, sau a parintilor care stau cu copii minori dupa ora 22:00, isi dau copiii in leagan in timp ce vorbesc, tipa rad etc.

Pe timpul zilei, copiii bat mingea, urla, se alearga pe trotinete sau biciclete la locul de joaca, precum si pe langa locul de joaca. Zgomotul este greu de suportat, din pacate nu se poate sta in casa nici cu geamul inchis”, mai scrie in petitie.

Locatarii blocului sustin ca au incercat sa discute cu mai multi parinti care isi aduc copiii la locul de joaca, insa in zadar. Ba chiar s-au ales cu amenintari. Acestia cer desfiintarea locului de joaca.

„A fost purtata o discutie cu o parte a adultilor prezenti in parc, din pacate asta nu a dus nicio rezolvare. Raspunsul acestora a fost unul amenintator si agresiv. Au fost facute numeroase sesizari telefonice la 112, de asemenea am trimis plangere scris sub forma de e-mail la politia locala Chiajna si la Primaria Chiajna in data de 6 august 2024, din nefericire situatia a ramas neschimbata.

Avand in vedere cele descrise mai sus (...) va rog respectuos si ferm sa desfiintati acest loc de joaca”, mai scrie in petitie.

mai-multi-localnici-i-au-cerut-desfiintarea-unui-loc-de-joaca-construit-in-parcare

Petitia adresata Consiliului Local de catre locatari / Foto: Hotnews

Asociatia de proprietari a inaintat multiple plangeri catre Primaria Chiajna in legatura cu locul de joaca. Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, spune ca locul de joaca este amenajat legal de catre dezvoltatorul imobiliar. Mai mult decat atat, acesta le-a amintit locatarilor de „perioada copilariei”:

„Consiliul Local si Primaria comunei Chiajna nu sunt indrituite sa aprobe desfiintarea unui parc – loc de joaca pentru copii amenajat legal de catre dezvoltatorul imobiliar.

Referitor la joaca – activitatile copiilor in timpul zilei si in interiorul parcului, ramanem surprinsi de ceea ce precizati cu privire la comportamentul lor. Dumneavoastra nu va amintiti ca ati trecut prin perioada copilariei?”, a transmis primarul comunei, Mircea Minea.

mai-multi-localnici-i-au-cerut-desfiintarea-unui-loc-de-joaca-construit-in-parcare

Rapunsul oficial al Primarului / Foto: Hotnews

Contactat de HotNews, Minea a directionat reporterul catre biroul juridic, insa a explicat ca stie situatia, dar ca nu priveste primaria.

„Este treaba privata acolo, luati legatura la noi cu doamna jurista, le-a dat si raspuns si tot. E treaba personala a dansilor (n.r. Asociatia de proprietari), este in interiorul blocului lor, ei sunt proprietari acolo. Eu m-am interesat care-i treaba. Ca se zbenguie copiii, ca vin unii mai mari… e in ograda dansilor, repet, e treaba lor.

Sa faca apel la Politia Locala cand vin aia mai mari si-i scoate de acolo. Noi am avut o sedinta cu dezvoltatorii si chiar am adus in discutie treaba asta. Ei si-au primit raspunsul, v-am indrumat la biroul juridic, eu nu stiu mot-a-mot sa va zic acum pe lege ce raspuns li s-a dat”, a spus Mircea Minea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Loc de joaca

Articole recomandate

Citeste si despre