O mama din Marea Britanie a trecut printr-o experienta socanta, fiind retinuta de politie pentru un gest pe care multi parinti il fac zilnic: le-a luat copiilor tabletele.
Acest eveniment neobisnuit a avut loc in Cobham, Surrey, unde Vanessa Brown a fost arestata la locuinta mamei sale si transportata la sectia de politie din Staines. Acolo, a fost supusa procedurilor standard de retinere, inclusiv perchezitionarea, fotografierea si prelevarea amprentelor.
Reactia autoritatilor a fost una ampla, Politia Surrey mobilizând mai multe autovehicule atât la adresa unde se afla doamna Brown, cât si la scoala copiilor ei. Una dintre fiicele sale a fost chiar scoasa din sala de clasa de catre ofiteri. Intreaga operatiune s-a întins pe parcursul a 12 ore, generând incertitudine cu privire la posibilitatea ca mama sa petreaca Ziua Mamei alaturi de copiii sai, din cauza conditiilor impuse pentru eliberare.
"Mi se pare destul de traumatic sa vorbesc despre asta acum", a marturisit doamna Brown pentru LBC, exprimându-si socul fata de rapiditatea si amploarea interventiei politiei. "Nu pot intelege de ce a fost asa o reactie rapida, poate in mai putin de o ora – toate aceste masini de politie si ofiteri mergând la o adresa din cauza unui raport complet fals de furt", a adaugat ea.
Gestionarea cazului a stârnit critici vehemente. Anthony Stansfeld, fost comisar de politie, si-a exprimat dezaprobarea fata de modul in care a fost tratata situatia. "Mi se pare ca a fost o incompetenta si o anumita exagerare la nivel de juniori, pe care inspectorul local ar fi trebuit sa o opreasca rapid", a declarat acesta.
Politia Surrey a oferit o explicatie, precizând ca a actionat ca raspuns la un apel care semnala un posibil furt. Un sistem de urmarire a indicat locatia iPad-urilor, ceea ce a condus la arestarea doamnei Brown. Ulterior, in urma investigatiilor, s-a stabilit ca dispozitivele apartineau copiilor ei si ca, in calitate de mama, avea dreptul sa le "confiste".
Aceasta situatie surprinzatoare, ne reaminteste cat este de pentru parinti sa comunice deschis cu copiii despre regulile casei si consecintele nerespectarii lor, inclusiv in ceea ce priveste utilizarea dispozitivelor electronice.
Stabilirea unor limite clare si discutarea motivelor din spatele lor poate preveni neintelegeri si situatii tensionate. In plus, este esential ca autoritatile sa manifeste discernamânt si proportionalitate in astfel de cazuri, având in vedere contextul familial si intentia parintilor de a actiona in interesul superior al copiilor.
Sursa: libertatea.ro
Foto:Freepik.com