Marcel Ciolacu le va recompensa pe gimnastele Ana Barbosu si Sabrina Voinea dupa ce au fost umilite la Jocurile Olimpice de la Paris

/ / Modificat: 2024-08-06
Marcel Ciolacu le va recompensa pe gimnastele Ana Barbosu si Sabrina Voinea dupa ce au fost umilite la Jocurile Olimpice de la Paris

 

Marcel Ciolacu a declarat ca va boicota ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, protestand astfel impotriva tratamentului nedrept aplicat gimnastelor romance.

"Este revoltator ca, intr-o competitie de asemenea amploare, ce valorizeaza respectul, intelegerea si excelenta, o sportiva care a muncit cinstit pentru medalia ei sa fie privata in mod brutal de rodul eforturilor de patru ani!", a subliniat premierul.

"Am decis sa nu particip la ceremonia de inchidere a Olimpiadei de la Paris din cauza situatiei scandaloase de la gimnastica, unde sportivele noastre au fost tratate intr-un mod absolut dezonorant. Sa retragi o medalie obtinuta pe munca cinstita pe baza unei contestatii, pe care nici antrenorii si nici tehnicienii de top nu o inteleg, este total inacceptabil!

Este inadmisibil ca, intr-o competitie de asemenea anvergura, care promoveaza valori precum respectul, intelegerea si excelenta, o copila care isi castigase onest medalia sa fie privata cu brutalitate de rezultatul muncii sale de patru ani! Eu nu am putut sa ii privesc lacrimile si sa accept cu seninatate ca asa ceva este perfect normal! Iar faptul ca sute de milioane de telespectatori din intreaga lume au ramas, ca si noi romanii, efectiv socati de aceasta scena teribila, arata ca undeva, in sistemul de organizare a acestei competitii, ceva este in neregula.

Imi amintesc foarte bine cum, in comunism, rusii ne furau la Olimpiade, iar noi incercam sa ne certam cu ei fara a avea mari sanse de castig.

Eu nu vreau sa ma cert astazi cu nimeni, ci doar aleg sa protestez prin gestul meu fata de o nedreptate flagranta la adresa unor romance care si-au probat din plin valoarea! Sabrina si Ana Maria, aveti alaturi o intreaga natiune pentru care munca si lacrimile voastre sunt mai de pret decat orice medalie, indiferent din ce metal pretios ar fi! Si va asigur ca statul roman va va trata, inclusiv in ceea ce priveste premiile, ca pe niste medaliate olimpice. Pentru ca asta sunteti pentru noi toti!", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gimnastica Recompensa copii

Articole recomandate

Citeste si despre