O mama indurerata si-a spus povestea cutremuratoare si nu vrea ca nimeni sa treaca prin ceea ce a trecut ea.
Sindromul mortii subite a sugarului este definit de Santé Publique France ca fiind:
decesul unui copil cu varsta cuprinsa intre o luna si un an, cu o stare de sanatate buna, atunci cand nimic din istoricul cunoscut al copilului sau din datele cazului nu ar fi putut fi prezis.
In fiecare an, in Franta, intre 250 si 350 de bebelusi mor brusc in acest fel, lasand tot atatea familii in mare suferinta.
Bebelusul ei sanatos a murit brusc in somn
In decembrie 2021, bebelusul de trei luni al lui Chloe Evans s-a adaugat la tristul bilant anual al deceselor atribuite acestui sindrom. Mama si-a spus recent povestea in Tara Galilor pe internet.
"Nu as vrea ca nimeni sa treaca prin ce am trecut noi"
La fel ca majoritatea parintilor care si-au vazut copilul murind peste noapte, tanara femeie nu si-ar fi putut imagina niciodata i se va intampla asta vreodata.
"Era foarte bine, sanatos. L-am pus la culcare si a doua zi s-a terminat totul".
Ea isi aminteste ca si-a pus fiul la culcare si ca a doua zi l-a gasit fara reactie. Mama tulburata a sunat imediat dupa ajutor. In timp ce ii astepta pe medicii, ea a efectuat un masaj cardiac asupra copilului ei imobilizat.
Echipele medicale au reactionat rapid, au facut tot ce au putut, dar nu l-au putut salva. Unul dintre politistii aflati la fata locului a ramas cu fiul meu cel mare, in timp ce medicii se ocupau de fratiorul sau.
Copilul a fost inmormantat in luna urmatoare. Cu doar cateva saptamani in urma, ea a aflat ca fiul ei a sucombat intr-adevar in urma Sindromului al mortii subite a sugarului (SIDS).
Sindromul mortii subite la sugari
Sindromul mortii subite a sugarului (SIDS) apare atunci cand un copil moare sanatos inainte de implinirea varstei de un an si nu a existat nicio modalitate de a prezice moartea. In general, micile victime mor in timpul somnului.
Desi SIDS este principala cauza de deces in randul bebelusilor, se cunosc putine lucruri despre cauzele sale. In luna mai a anului trecut, o noua ipoteza a fost avansata de cercetatorii americani care lucreaza la Spitalul de Copii din Boston si la Spitalul de Copii Rady din San Diego. Potrivit acestor experti, debutul sindromului este legat de prezenta unor receptori anormali ai serotoninei.