Medicii nu au reusit sa salveze piciorul fetitei ranite in accidentul din parcarea Parcului Pantelimon nici dupa operatia de replantare

/ / Modificat: 2024-07-30
Medicii nu au reusit sa salveze piciorul fetitei ranite in accidentul din parcarea Parcului Pantelimon nici dupa operatia de replantare

 

Medicii de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti au realizat o operatie complicata de 9 ore pentru a salva piciorul stang al unei fetite de 7 ani, implicata intr-un accident grav, duminica, in parcarea Parcului Pantelimon. Din pacate insa, au aparut complicatii dupa aceasta operatie ce ii puneau viata in pericol. 

Fetita de 7 ani ramane la terapie intensiva, insa starea ei s-a imbunatatit dupa complicatiile aparute peste noapte.

„Din pacate, la cateva ore dupa operatia de replantare, au aparut complicatii in cursul serii din cauza sindromului de strivire suferit in urma accidentului. Aceste complicatii ii puneau viata in pericol, asa ca s-a decis amputarea de urgenta a membrului inferior afectat. In prezent, starea fetitei este stabila, cu o usoara ameliorare fata de ieri. Este inca intubata si ventilata mecanic”, au transmis medicii marti, 30 iulie, conform Antena3.ro.

Medicii au operat timp de 9 ore pentru a salva piciorul fetitei, refacand artera femurala si muschii. Desi operatia parea initial reusita, complicatiile ulterioare au dus la decizia drastica de a amputa piciorul pentru a-i proteja viata.

Cum s-a produs tragedia 

Aceasta tragedie a avut loc in parcarea din Pantelimon, unde un sofer de 17 ani i-a ucis fratele .

Accidentul a avut loc in Sectorul 3 al Capitalei, un baiatel pierzandu-si viata, iar fetita a fost adusa de urgenta la spital de o echipa SMURD, prezentand o cvasiamputatie a piciorului stang.

In urma incidentului, un tanar de 17 ani, care a parasit locul accidentului, a fost adus de avocatul sau la politie, unde si-a recunoscut fapta. El a fost retinut pentru 24 de ore si se confrunta cu patru capete de acuzare: ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si conducerea unui vehicul fara permis. Daca va fi gasit vinovat, tanarul risca o pedeapsa severa.

Masina implicata in accident, care a provocat decesul unui baietel de 9 ani si ranirea grava a surorii sale, era imprumutata de la un cunoscut al pasagerului din dreapta, care detinea permis de conducere. Ancheta va stabili daca pasagerul a fost responsabil pentru incredintarea vehiculului, iar in caz afirmativ, acesta va fi tras la raspundere penala.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tragedie copil Drama copil

Articole recomandate

Citeste si despre