Mesajul disperat al bunicului copiilor loviti de masina in parcul Pantelimon. Ce le-a transmis politicienilor

/ / Modificat: 2024-08-04
Mesajul disperat al bunicului copiilor loviti de masina in parcul Pantelimon. Ce le-a transmis politicienilor

 

Un incident tragic a avut loc in Parcul Pantelimon, unde doi copii aflati pe trotinete, insotiti de mama lor, au fost loviti de un sofer fara permis de conducere. 

Soferul, un adolescent de 16 ani, a condus masina pe o alee destinata traficului pietonal, dar unde se parcheaza masinile. Copiii au fost prinsi intre autoturismul condus de adolescent si o alta masina parcata. Din pacate, baiatul a decedat, iar fetitei i-a fost amputat un picior.

Bunicul copiilor a transmis un mesaj dur politicienilor, cerand legi mai aspre pentru soferii care conduc fara permis si comit accidente. El a subliniat necesitatea unor masuri mai stricte pentru a preveni astfel de tragedii in viitor.

Acest incident tragic a starnit o reactie puternica din partea comunitatii si a autoritatilor. Mesajul bunicului celor doi copii aduce in discutie importanta legislatiei stricte si a aplicarii eficiente a legilor pentru a proteja vietile pietonilor si a preveni accidentele provocate de soferii necalificati.

"Speram ca macar ea sa ramana in viata. Ne bucuram de fiecare zi alaturi de ea, daca Stefan Bogdan Andrei nu putem, care este inmormantat aici, macar de aceasta fetita sa ne bucuram. E mare pacat ca Dumnezeu a facut ce a facut, luand un suflet si schingiuind alt suflet. Ne simtim groaznic.

Este o durere mare pe care o resimtim cu totii: sotia mea, eu, fiul meu, nora mea. A bagat in pamant un suflet nevinovat de 9 ani si jumatate, a injumatatit corpul unei fetite de 7 ani jumate, iar pe noi, ceilalti patru, ne-a distrus. Pentru noi, viata nu mai are nici un sens. Acesti oameni vor sa scape cu control judiciar pe motiv ca a fost o joaca. Nu! Cerem ministrului Justitiei, cerem guvernului Romaniei, cerem Senatului Romaniei sa inaspreasca legile, sa se dubleze pedepsele pentru cei care conduc fara permis. Aici, omul a condus constient ca se poate intampla ceva, dar a zis ca nu e nici o problema, ca e o joaca, el plateste ca are avocat," a spus bunicul copiilor.  

"Mi se pare corect sa se dubleze pedeapsa si sa se dea circumstante agravante deoarece sunt patru infractiuni: ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, fuga de la locul accidentului si cea mai grava, conducere fara permis. Iti asumi in momentul in care conduci fara permis si conduci pe trotuar, pe unde circula lumea. Trebuie sa-ti asumi pedeapsa, iar aceasta pedeapsa trebuie sa fie cu executare si la maximum. Nu sa-i dea un an de zile, sa mearga la scoala de corectie. Eu cer sa se schimbe legea, ONG-urile sa ma ajute, la fel si societatea civila, astfel incat sa putem schimba legea, sa fie o lege egala si dreapta pentru toti, altfel vom ajunge o tara bananiera," a mai declarat bunicul copiilor la Antena 3.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Drama Tragedie copii

Articole recomandate

Citeste si despre