Metoda inedita de a imbunatati somnul bebelusului. Functioneaza cu adevarat?

/ / Modificat: 2024-06-19
Metoda inedita de a imbunatati somnul bebelusului. Functioneaza cu adevarat?

 

Parintii sunt gata sa incerce orice pentru ca bebelusii lor sa doarma linistiti, iar platformele sociale, precum TikTok, sunt pline de sfaturi neobisnuite. Una dintre acestea este utilizarea lamailor verzi in camera copilului, conform Newsweek.

Intr-un videoclip viral, utilizatoarea TikTok Jessica Lynne afirma ca lamaile verzi sunt "agenti de curatare uimitori, care elimina energiile negative si entitatile intunecate". Parintii au fost curiosi si au incercat aceasta metoda, impartasind ulterior rezultatele pe platforma sociala. 

Adriii Suarez, din Miami, Florida, a fost una dintre mamele care au pus lamai verzi in camera bebelusului sau de 8 luni. Ea a declarat pe TikTok ca micutul a dormit mult mai bine, trezindu-se doar de doua ori pentru a-si cauta suzeta.

Functioneaza cu adevarat?

Dar exista o baza stiintifica pentru aceasta metoda? Potrivit specialistului in somnul bebelusilor, Rosey Davidson, nu exista dovezi stiintifice care sa sustina ca lamaile verzi calmeaza energia camerei si, implicit, a copilului. Totusi, efectul placebo ar putea juca un rol. 

"Daca parintii sunt calmi, bebelusii si copiii vor simti acest lucru si vor dormi mai bine", explica Davidson.

Recomandarile expertilor

Davidson recomanda parintilor sa creeze o rutina de culcare pentru a linisti sistemul nervos al bebelusului. Aceasta poate include o baie, un masaj sau o poveste inainte de culcare. Un copil care adoarme linistit este mai putin probabil sa se trezeasca in timpul noptii. De asemenea, este important sa verificati daca exista factori care ar putea perturba somnul copilului, cum ar fi temperatura camerei, eventualele afectiuni medicale sau expunerea la lumina.

Desi metoda lamailor verzi poate parea eficienta pentru unii parinti, expertii subliniaza ca nu exista dovezi stiintifice concrete care sa o sustina. Totusi, orice tehnica ce ajuta la calmarea parintilor poate avea un efect pozitiv indirect asupra somnului bebelusului.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn bebelusi Somnul bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre