Noi detalii despre cei trei copii disparuti din Hunedoara. Ce a facut bona care trebuia sa aiba grija de ei

/ / Modificat: 2024-10-16
Noi detalii despre cei trei copii disparuti din Hunedoara. Ce a facut bona care trebuia sa aiba grija de ei

 

Cei trei frati din Hunedoara, care au disparut de peste 40 de ore, continua sa fie intens cautati de autoritati. Marti, o inregistrare video cu acestia a fost facuta publica, determinand extinderea anchetei si luarea in considerare a mai multor ipoteze, inclusiv cea a unei rapiri. 

Copiii sunt dati in consemn la frontiera inca de luni

„Cei trei copii au fost dati in consemn la frontiera inca de luni”, au declarat surse din ancheta. Mama si bona copiilor au fost deja audiate.

Bona, responsabila pentru supravegherea lor, a explicat ca, in ziua disparitiei, a plecat la cumparaturi, lasandu-i pe copii in grija unei alte persoane.

„Cand s-a intors, bona nu i-a mai gasit acasa pe cei trei frati”, au precizat anchetatorii.

Panicata, bona l-a sunat pe tatal copiilor, care a alertat autoritatile. Tatal, care nu se afla in tara, este asteptat si el la audieri. Cu toate ca se iau in calcul toate variantele posibile, nu a fost solicitata nicio rascumparare si nu au fost gasite dovezi clare care sa confirme o rapire.

In plus, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Hunedoara a monitorizat deja situatia fratilor inainte de disparitie.

„Vizita de monitorizare inopinata a avut loc cu trei zile inainte de disparitie”, au declarat reprezentantii DGASPC Hunedoara.

Acestia au explicat ca, desi tatal avea interdictie de a se apropia de copii si de mama, locuia intr-o rulota foarte aproape de locuinta temporara a acestora.

Copiii nu vor sa stea cu mama lor

Situatia fratilor a fost complicata de un conflict de lunga durata intre parinti. Intr-un videoclip difuzat recent, copiii afirma:

„Roxana, degeaba ai pus pe oamenii astia sa ne ia sa ne duca la tine, noi nu vrem la tine”. Ei continua sa spuna ca se simt bine si ca doresc sa stea cu tatal lor: „Noi vrem la tati, sa fim toti trei. Noi il iubim pe tati”.

Politistii analizeaza imaginile pentru a verifica autenticitatea lor si pentru a identifica eventuale indicii care ar putea ajuta la localizarea copiilor.

„Politistii continua activitatile investigative in cadrul anchetei ce s-a declansat cu privire la cei trei minori”, a transmis purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Bogdan Nitu.

Cei trei frati, in varsta de 11, 9 si 7 ani, au fost dati disparuti luni seara, dupa ce bona a raportat ca acestia au plecat de acasa. De atunci, echipe de politisti, jandarmi, angajati ai ISU si caini de urma sunt implicati in cautarea lor.

 

Taguri Stiri Copii disparuti Bona copii

Articole recomandate

Citeste si despre