O femeie de 38 de ani a nascut un bebelus cu patru maini, patru picioare si doua fete. Cum explica medicii aceasta anomalie

/ / Modificat: 2024-08-02
O femeie de 38 de ani a nascut un bebelus cu patru maini, patru picioare si doua fete. Cum explica medicii aceasta anomalie

 

O femeie din India, pe nume Rama Devi, in varsta de 38 de ani, a dat nastere unui copil cu patru maini, patru picioare si doua fete. Acest caz neobisnuit a fost raportat de Daily Mail si a starnit numeroase discutii in comunitatea medicala.

Rama Devi a fost dusa de urgenta la spital la inceputul saptamanii, dupa ce a acuzat dureri abdominale intense, indicand inceputul travaliului. Dupa ce a fost internata direct in sala de operatii, medicii au asistat la nasterea unui copil cu multiple anomalii.

Medicii au fost uluiti cand au observat ca bebelusul prezenta o conditie extrem de rara: patru maini, patru picioare si doua fete. Potrivit specialistilor, aceasta anomalie se datoreaza faptului ca trupul fatului s-a unit cu cel al geamanului sau, care nu s-a dezvoltat complet.

Din pacate, copilul a supravietuit doar cinci ore dupa nastere. Aceasta afectiune este atat de rara incat nu are un nume specific in literatura medicala.

Acesta nu este un caz izolat. In noiembrie anul trecut, o femeie de 30 de ani din India a nascut un copil cu doua perechi de maini si picioare. Astfel de cazuri evidentiaza complexitatea si imprevizibilitatea dezvoltarii fetale.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus nastere

Articole recomandate

Citeste si despre