O mama din Bucuresti a ramas fara copil dupa ce medicul de familie a facut o sesizare la Protectia Copilului. Drama prin care trece femeia

/ / Modificat: 2024-08-13
O mama din Bucuresti a ramas fara copil dupa ce medicul de familie a facut o sesizare la Protectia Copilului. Drama prin care trece femeia

 

O mama din Bucuresti traieste o adevarata drama dupa ce Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) i-a luat copilul in plasament de urgenta, la solicitarea medicului de familie. 

Incidentul a pornit din cauza unei neintelegeri, insa autoritatile au actionat rapid, separand copilul de mama sa. 

Medicul de familie a informat Protectia Copilului despre un episod in care baietelul de 4 ani s-a suparat pentru ca nu i s-a permis sa se joace pe telefonul mobil si a mentionat ca mama sufera de „episoade depresive si ar avea nevoie de consiliere psihologica”. Ca urmare, autoritatile au decis sa-l plaseze pe copil in aceeasi zi, dupa o evaluare sumara.

„Asteptam la programare si copilul meu voia sa se joace cu telefonul. Eu nu am vrut sa planga doar pentru ca isi dorea telefonul, iar medicul mi-a zis ‘nu-i da telefonul, inchide-l’. Asa ca am inchis telefonul, si, evident, copilul a inceput sa planga pentru ca voia sa se joace. Era deja plictisit. Nu este agresiv, are doar 4 ani”, a explicat Alina Pasarelu, mama copilului, intr-o declaratie pentru Digi24.ro. 

Reactia medicului de familie 

Pana si medicul de familie a fost surprins de rapiditatea cu care s-a actionat si a considerat ca reactia DGASPC a fost disproportionata.

 „Ideea a fost alta, chiar le-am scris. Daca e ceva, sa retrag sesizarea, eu o retrag, dar dati-i copilul inapoi, pentru ca ea nu a fost o mama rea... Dar nici sa-l ia asa, dintr-o data. Puteau sa-l integreze, sa duca copilul la o gradinita. A fost cel mai usor sa ia copilul, sa o debaraseze, sa o declare nebuna si gata”, a declarat medicul de familie.

In primele zile dupa incident, bunicul si matusa copilului nu au avut permisiunea de a-l vizita. Desi autoritatile nu au oferit prea multe detalii, au subliniat ca lucreaza la gasirea unei solutii.

 „Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice si a vietii sale intime, private si familiale. Pe baza acestui considerent, ne aflam in imposibilitatea de a va oferi informatii din dosarul copilului. Starea de sanatate precara a mamei a impus adoptarea masurii de plasament in regim de urgenta. In prezent, institutia noastra face demersuri pentru reintegrarea copilului in familia extinsa”, a transmis DGASPC Sector 6.

Surse: Digi24.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Protectia copilului Medic de familie

Articole recomandate

Citeste si despre