O profesoara de religie din Constanta a disparut cu banii elevilor stransi pentru o tabara. A adunat 7000 de euro si a anulat excursia

/ / Modificat: 2024-10-18
O profesoara de religie din Constanta a disparut cu banii elevilor stransi pentru o tabara. A adunat 7000 de euro si a anulat excursia

O profesoara de religie din Constanta este acuzata ca a disparut cu banii elevilor pentru tabara. Femeia reusise sa adune 35.000 lei, apoi i-a anuntat pe copii ca a anulat excursia pe motiv ca pensiunea unde urma sa fie cazati a fost inchisa. Tabara era programata pentru vara viitoare, la Cazanele Dunarii.

Potrivit Observator News, profesoara de religie vorbea cu parintii pe WhastApp, unde le cerea banii, fara ca directoarea scolii sa stie. Asa au ajuns 20 de copii din mai multe clase sa plateasca aproape 1.800 de lei fiecare. Dupa ce a strans 35.000 de lei, echivalentul a 7.000 de euro, profesoara de religie si-a luat concediu medical pentru doua saptamani.

„A incercat sa organizeze o tabara fara a instiinta conducerea unitatii, nu a respectat metodologia de organizare a taberelor, nu a intocmit niciun document necesar. Unitatea scolara a aflat in septembrie de la parintii nemultumiti faptul ca tabara a fost anulata pentru ca s-ar fi inregistrat cazuri de enterocolita", explica Georgiana Romanov, director adjunct al scolii.

Parintii spun ca au mers pe incredere, mai ales ca nu era prima oara cand profesoarea de religie organiza o tabara. Mai mult decat atat, aceasta este titluara la scoala de mai bine de 20 de ani. Acum, parintii isi cer banii inapoi.

„E un gest foarte urat din partea ei, ar trebui sa fie un exemplu pentru copii. Si oamenii poate ca au rupt din banii lor ca sa-i trimita copilului sa-i faca o placere si poftim surpriza”, spune un parinte.

„Am inteles ca nu e prima oara cand s-a folosit de anumite sume stranse de la elevi in scopuri proprii”, a mai spus un parinte.

Profesoara nu poate fi cercetata disciplinar. Motivatia Inspectoratului Scolar

Profesoara este in concediu fara plata, timp in care nu poate fi cercetata disciplinar, spun cei de la Inspectoratul Scolar. Acum, parintilor nu le ramane decat sa astepte sa vada daca profesoara de religie va fi trasa la raspundere si daca isi vor putea recupera banii.

„Pana in acest an scolar nu s-a mai intamplat sa primim reclamatii de la parinti vizavi de comportamentul doamnei profesor care e titular de 20 ani la noi in scoala. Testarea psiholgica evalueaza starea profesoarei din ziua respectiva. A trecut o perioada de timp, nu stim daca a intervenit ceva in viata personala a dnei profesor care s-o fi facut sa reactioneze in acest fel”, declara Elena Stambuli, consilier scolar, pentru Observator News.

Taguri Profesor de religie Bani Tabara copii

Articole recomandate

Citeste si despre