O romanca de 23 de ani, cea mai tanara bunica din lume. Presedinta CNAS: "Este cutremurator sa vezi la ce sunt supusi copiii nostri!"

/ / Modificat: 2024-07-08
O romanca de 23 de ani, cea mai tanara bunica din lume. Presedinta CNAS:

 

In cadrul unei conferinte de presa care s-a desfasurat vineri la Targu Mures, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Valeria Herdea, a anuntat ca Romania este tara care are cea mai tanara bunica, in varsta de 23 de ani.

De asemenea, medicul a atras atentia ca in tara noastra a crescut alarmant numarul fetitelor insarcinate la 12 ani si al fetelor de 14 ani, care au chiar cate doi copii. 

"Avem, din pacate, fetite care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem tara care are cea mai tanara bunica, la 23 de ani. Este cutremurator sa vezi la ce sunt supusi copiii nostri! Si atunci, refuzul de a discuta despre sanatatea acestor fetite si acestor copii, care isi incep viata sexuala foarte devreme, ramane inca sub semnul intrebarii, inca ramane sub semnul stigmei sociale”, a spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures.

Povestea Rifcai, cea mai tanara bunica din Romania 

Rifca este o tanara din din comunitatea roma din Vaslui care a devenit bunica la doar 23 de ani. Era cu trei ani mai mica decat o alta femeie din Yorkshire, Marea Britanie considerata pana atunci cea mai tanara bunica din lume. Rifca a nascut primul copil la 12 ani.

Rifca Stanescu a devenit in 2012 cea mai tanara bunica din lume. Chiar si jurnalistii straini au venit in Romania sa o cunoasca si sa ii afle povestea de viata. 

Rifca nu a respectat dorinta familiei sale si a fugit pe cand avea doar 11 ani cu vanzatorul de bijuterii Ionel Stanescu, care pe atunci avea varsta de 13 ani. 

Parintii nu au fost de acord si au adus-o acasa, dar ea a fugit din nou.

„Au fost multe lupte. Odata tatal meu chiar l-a atacat pe sotul meu cu un cutit. El i-a cerut 500.000 de lei despagubiri. Familia mea m-a dus acasa, dar dupa trei zile am fugit din nou sa fiu cu el.”

„Am vrut sa ma casatoresc cu el, asa ca, dupa ce ne-am petrecut noaptea impreuna, nu a mai existat nicio modalitate de a ne desparti cineva. Eram promisa familiei unui alt baiat de cand aveam doi ani, dar eu nu mi-am dorit asta”, a povestit Rifca.

Rifca a devenit mama pentru prima oara la 12 ani. A fost ajutata de mama ei sa nasca. Dupa nasterea Mariei, familia lui Ionel i-a platit tatalui Rifcai o zestre si totul a fost aranjat.

Maria a nascut la 11 ani

Rifca a spus ca a implorat-o pe fiica Maria sa ramana la scoala si sa-si termine studiile.

In ciuda rugamintilor parintilor ei de a-si continua studiile, Maria a urmat calea mamei si a nascut la varsta de 11 ani.

„Sunt bucuroasa ca sunt bunica, dar ne-am dorit altceva pentru Maria si altceva pentru mine”, a spus Rifca jurnalistilor britanici care au intervievat-o.

„Nu am incercat sa o opresc pe fiica mea sa se casatoreasca pentru ca asta este traditia, asa se intampla”.

 

 

Taguri Bunica Romanca

Articole recomandate

Citeste si despre