Parintii din Sectorul 2 al Capitalei, revoltati dupa ce s-a suspendat programul Scoala dupa Scoala. Au protestat in fata primariei

/ / Modificat: 2024-10-11
Parintii din Sectorul 2 al Capitalei, revoltati dupa ce s-a suspendat programul Scoala dupa Scoala. Au protestat in fata primariei

Suspendarea programului de afterschool subventionat din fonduri publice a starnit nemultumirea multor parinti din Bucuresti, care se vad nevoiti sa faca fata unor cheltuieli suplimentare considerabile. In urma acestei decizii, familiile ajung sa plateasca anual sume ce depasesc 20.000 de lei pentru educatia privata a copiilor.

Programul „Scoala dupa scoala” a fost o initiativa de succes in sectorul 2, dar a fost suspendat recent. La Scoala nr. 51, 143 de elevi erau inscrisi de parinti in acest program. "Ne-au spus sa ne inscriem copiii, dar nu stim cand incepe programul. Ii luam de la scoala la ora 12," explica parintii. Unii dintre ei se confrunta cu dificultati majore, spunand ca le este greu sa imbine viata profesionala cu responsabilitatile parentale: "Este foarte complicat; te duci dimineata cu copilul la scoala, te intorci la munca, si trebuie sa te intorci rapid sa faci teme."

In privinta suspendarii, primarul si directoarea scolii ofera explicatii contradictorii. Mariana Zarnoianu, directoarea Scolii nr. 51, a declarat ca "nu am avut buget si regulamentul de organizare si functionare nu a fost aprobat de consiliul local pentru acest an." Pe de alta parte, primarul Radu Mihaiu sustine ca regulamentul a fost pus in consultare publica si ca ajustarile vor fi votate pe 23 octombrie: "Unii parinti nu au fost informati corect, iar problema apare doar la cateva scoli, deoarece directorii nu doresc sa implementeze ceea ce a functionat anul trecut."

Costurile pentru parinti pot fi considerabile. De exemplu, la o scoala din Bucuresti, parintii ar trebui sa plateasca intre 1.200 si 1.400 de lei pe luna pentru fiecare copil, pentru a acoperi mesele calde si remuneratia cadrelor didactice pentru programul de dupa-amiaza. La o alta scoala, problema persista, deoarece banii alocati ajung doar pentru doua ore de afterschool, in loc de cele trei necesare. "Singura solutie pentru a desfasura programul legal este ca parintii sa contribuie financiar," a explicat Ilie Valentin, reprezentant al parintilor.

In acest context, zeci de parinti au protestat in fata primariei. "Dupa ce a fost pus in consultare publica un nou regulament pentru anul scolar, s-a retras initiativa initiala, iar ieri am descoperit un alt regulament postat pe site-ul primariei," a declarat Iulia Constantinescu de la Federatia Parintilor.

De asemenea, si in sectorul 1, parintii se plang de intarzierile programului „Scoala dupa scoala”, iar in intreaga capitala, elevii din 100 de scoli ar trebui sa beneficieze de acest serviciu.

Sursa : observatornews.ro

Sursa foto:www.scoalaraducelmaretgv.ro

Taguri Parinti Scoala bucuresti After school copii

Articole recomandate

Citeste si despre