Parintii elevilor de la clasa pregatitoare a unui liceu din Brasov nu-si mai duc copiii la scoala de o saptamana, de teama unui elev agresiv

/ / Modificat: 2024-05-16
Parintii elevilor de la clasa pregatitoare a unui liceu din Brasov nu-si mai duc copiii la scoala de o saptamana, de teama unui elev agresiv

Parintii elevilor dintr-o clasa pregatitoare a Liceului Andrei Muresanu din Brasov nu isi mai duc copiii la scoala de aproape o saptamana, pentru ca un elev i-ar fi agresat de mai multe ori.

„Este vorba de un caz de o violenta iesita din comun, cu care noi nu ne-am mai intalnit pana acum in scolile brasovene. Toate masurile pe care le-am aplicat in alte cazuri de violenta n-au functionat pentru acest copil. Noi cei din educatie, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si conducerea scolii, nu mai suntem in masura sa propunem solutii”, a spus purtatorul de cuvant al ISJ Brasov, Valentin Bucur, pentru Edupedu.ro.

Elevul-problema a fost agresiv chiar si cu invatatoarea sa, pe care a lovit-o cu pumnii si picioarele, iar situatia a fost semnalata inca din octombrie 2023. Atunci, el ar fi fost evaluat de un consilier scolar, iar la clasa a avut chiar un invatator suplimentar.

„Conducerea scolii a incercat sa ia toate masurile pe care un director de scoala si un invatator le pot lua legal in ceea ce priveste violenta la un minor de clasa pregatitoare, incepand de la supravegherea suplimentara inclusiv in pauze, in timpul orelor, atentie suplimentara, consiliere. Dar aici, daca nu avem acordul parintilor si daca acel consilier nu are acordul parintelui, prerogativele lui sunt limitate. S-a mers in chiar pana la a suplimenta prezenta la clasa cadrului didactic cu inca un cadru didactic. Nici macar aceasta masura n-a dat rezultate. Situatia acestui copil al copil a fost oarecum fluctuanta. Are perioade in care este foarte violent, apoi, perioade cu mai putina violenta, dar atunci cand cand devine violent devine violent extrem”, spune purtatorul de cuvant al ISJ Brasov, Valentin Bucur, potrivit Edupedu.

„Este vorba de un caz de o violenta iesita din comun, cu care noi nu ne-am mai intalnit pana acum in scolile brasovene. Toate masurile pe care le-am aplicat in alte cazuri de violenta n-au functionat pentru acest copil. Noi cei din educatie, ISJ si conducerea scolii nu mai suntem in masura sa propunem solutii. E vorba si de agresiune fizica, este vorba si de agresiune verbala. Deci copilul a ajuns sa fie agresiv inclusiv cu invatatoarea careia ii administreaza picioare, pumni. Deci este un copil care este foarte greu de stapanit si din pacate, nici parintele, mama, nu colaboreaza foarte bine cu autoritatile“, a mai spus Bucur.

In acest caz au fost implicati si cei de la directia de asistenta si protectia copilului, conducerea scolii si cei la Biroul de siguranta scolara.

Parintii cer mutarea elevului agresiv la o alta scoala

Cazul a ajuns sa fie discutat la nivel de judet. Zilele trecute a avut loc o sedinta cu reprezentanti ai Prefecturii, Inspectoratului Scolar Brasov, DGASPC, Biroului de Siguranta Scolara si din CJRAE la care au fost invitati toti parintii din clasa, inclusiv mama copilului in cauza, care n-a putut participa pentru ca ar fi copilul bolnav.

„Au incercat sa gaseasca solutii si acum suntem in situatia in care incercam sa identificam alte masuri pe care putem sa le luam astfel incat sa rezolvam problema acestor parinti”, a mai spus purtatorul de cuvant al ISJ Brasov.

Parintii au spus ca nu isi vor duce copiii la scoala pana cand nu se va gasi o solutie clara.

„Niciunul dintre parintii care au copii in acea clasa, nu isi mai aduce copilul la ore de aproape o saptamana. Din declaratiile parintilor, solutia clara ar fi ca acel copil sa nu mai faca parte din acel colectiv. Insa ganditi-va ca orice masura pe care noi am putea-o lua de a muta copilul fie in alt colectiv, fie intr-o alta unitate scolara, nu face altceva decat sa mute problema dintr-un colectiv in altul”, a explicat Valentin Bucur.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil agresiv Copii agresivi

Articole recomandate

Citeste si despre