Pericolele consumului de droguri si rolul relatiei parinte - copil

/ / Modificat: 2024-03-14
Pericolele consumului de droguri si rolul relatiei parinte - copil


Temele principale ale conferintei internationale ALEG,  de la Cluj-Napoca


Parintele Constantin Necula, invitatul principal al conferintei. 


Pe 18 aprilie, de la ora 17:30, va avea loc, la Casa de Cultura a Studentilor ”Dumitru Farcas” din Cluj-Napoca, conferinta internationala ”ALEG”. In cadrul acestui eveniment, parintele Constantin Necula va discuta cu Nicoleta Amariei, consilier in adictii, si dr. Florin Lucian Marghitas, medic specialist in medicina psihosomatica despre pericolele consumului de droguri, lupta continua cu nevoia si cererea de droguri si importanta unei relatii puternice intre copii si parinti. Conferinta este organizata de Inspectoratul de Politie Judetean Cluj, Asociatia Internationala a Politistilor si Casa de Cultura a Studentilor ”Dumitru Farcas”. Moderatorul conferintei va fi fosta jurnalista si comunicator al proiectului ALEG, Anca Dinu.Participarea este gratuita, dar este necesara rezervarea prealabila a unui loc, prin completarea acestui formular https://forms.gle/BSHWwGJnqdg7QzBk7.


”Substantele interzise reprezinta, cu siguranta, un subiect intens dezbatut in societate, din cauza efectelor pe care le produc dar si a existentei unei “oferte”, din pacate, accesibile. Sunt afectate tot mai multe persoane, insa cei mai afectati sunt adolescentii si tinerii. Substantele cu efect psihoactiv trec de bariera de sange a creierului si altereaza ratiunea consumatorului, avand ca rezultat modificari la nivelul proceselor psihice si ale comportamentului, generand dependenta fizica si psihica. Familia si anturajul adolescentilor reprezinta cei mai importanti factori care pot influenta decisiv decizia de a consuma sau nu astfel de substante. Este, asadar, ingrijorator din orice perspectiva ai privi lucrurile, iar lupta noastra, a adultilor, parinti sau specialisti, este continua si indarjita pentru binele copiilor nostri”, declara seful Inspectoratului de Politie Judetean Cluj – Chestor de politie Mihai RUS. 

”Peste tot in lume autoritatile se confrunta cu efectele traficului si consumului de droguri. Implicarea Asociatiei Internationale a Politistilor in organizarea acestui eveniment este inca o dovada a importantei acordata subiectului prevenirii traficului si consumului de droguri. Ne bucuram de prezenta prietenilor nostri politisti din Spania, Polonia, Suedia, Germania, Croatia, Cipru, Grecia si Olanda, delegatii cu care vom dezbate modele de bune practici pe tematica. IPA – cea mai mare organizatie de prietenie a politistilor din intreaga lume – a fost creata la 1 ianuarie 1950. De atunci, motto-ul sau „Servo per amikeco” (“Servicii prin prietenie” – in limba esperanto) a castigat, in peste cinci decenii de existenta, mai multi aderenti decat si-ar fi putut cineva imagina. Asociatia Internationala a Politistilor a fost infiintata din initiativa unui ofiter de politie din Lincolnshire – Anglia, Arthur Troop, care a dorit sa creeze astfel un canal pentru prietenia intre politistii de pretutindeni si cooperarea internationala.” , declara presedintele IPA Regiunea 1 Cluj, doamna Elena-Maria SZEKELY. 


Personalitati marcante vor discuta despre pericolele consumului de droguri si importanta relatiilor dintre membrii familieiParintele Constantin Necula este unul dintre cei mai indragiti si cunoscuti preoti ortodocsi din Romania. In timpul numeroaselor prelegeri, conferinte, articole si interviuri pe care le-a acordat, parintele Necula a vorbit cu deschidere si sinceritate despre religie si etica, dar si despre provocarile cu care ne confruntam fiecare dintre noi in viata de zi cu zi.Nicoleta Amariei este consilier in adictii, coordonator clinic la Programul Sf. Dimitrie din cadrul Asociatiei Filantropice Medical Crestine „Christiana” din Cluj unde lucreaza cu tinerii care se recupereaza dupa adictii, indiferent de natura lor.Florin Marghitas este medic specialist in medicina psihosomatica, psiholog principal specializat in terapie psihodinamica si coordonator al compartimentului adictii din cadrul unei clinici private de recuperare medicina psihosomatica, din Cluj-Napoca, unde se imbina medicina traditionala cu cea alternativa.ALEG este programul de constientizare a riscurilor asociate consumului de stupefiante si substante interzise lansat la Cluj-Napoca in toamna anului trecut si are rol de informare a tinerilor referitor la riscurile asociate consumului de stupefiante. Conferinta organizata in cadrul programului se adreseaza parintilor, consilierilor scolari, cadrelor didactice, politistilor si altor specialisti in domeniu.

Taguri Conferinta

Articole recomandate

Citeste si despre