Peste 1000 de copii primesc ajutor multumita parteneriatului dintre Asociatia M.A.M.E. si CEC Bank

/ / Modificat: 2024-05-29
Peste 1000 de copii primesc ajutor multumita parteneriatului dintre Asociatia M.A.M.E. si CEC Bank

 

Asociatia M.A.M.E. si CEC Bank anunta extinderea parteneriatului, avand misiunea comuna de a fi alaturi de copiii din Romania diagnosticati cu afectiuni grave.

Gratie sprijinului financiar important oferit de CEC Bank, Asociatia M.A.M.E. va putea asigura, timp de 12 luni, o gama larga de terapii necesare pentru 150 de copii grav bolnavi. Programele de recuperare gratuite oferite vor facilita reintegrarea copiilor in comunitate, dupa lupta cu boala.

Centrul Stelutelor, cel mai important proiect al organizatiei, este unul dintre putinele centre din Romania care ofera gratuit terapii complexe pentru copiii bolnavi.

De la consiliere psihologica si fiziokinetoterapie pana la terapie prin arta si realitate virtuala, copiii primesc sprijinul necesar pentru a lupta si a invinge boala.”Pentru copiii aflati in atentia noastra, a Asociatiei M.A.M.E., accesul gratuit la terapiile de recuperare de care au nevoie reprezinta, de multe ori, o sansa in plus la viata si la o copilarie petrecuta departe de patul de spital, de durere si tratamente invazive. In cadrul Centrului Stelutelor, cei mici urmeaza programe complexe, adaptate nevoilor lor, care ii ajuta sa lupte mai usor cu boala si, de cele mai multe ori, sa o invinga.

Aici, le oferim terapii complementare tratamentului medical, precum: consiliere psihologica, fiziokinetoterapie, consiliere nutritionala, logopedie, terapie prin arta, activitati educative si de socializare, terapie prin realitate virtuala si multe altele. Multumita sprijinului oferit de CEC Bank, vom putea sustine o parte importanta din aceste terapii si astfel vom contribui la cat mai multe vieti salvate”, a declarat Maria Culescu, Presedinte Fondator Asociatia M.A.M.E.

Pe langa terapiile oferite celor mici, parintii vor beneficia de sprijin material (donatii de medicamente, produse de igiena si alimente neperisabile), informational (workshop-uri si intalniri tematice) si financiar (plata unor investigatii si tratamente medicale nedecontate de CNAS sau care nu pot fi acordate in timp util).

O alta componenta importanta a parteneriatului consta in organizarea unor workshopuri de educatie pentru sanatate, concepute pentru a educa si sensibiliza copiii in privinta adoptarii unui stil de viata sanatos, abordand teme esentiale precum nutritia echilibrata, igiena personala, importanta activitatii fizice regulate si prevenirea bolilor.

Activitatile din cadrul workshopurilor vor fi interactive, adaptate varstei participantilor si vor include sesiuni de informare, discutii deschise, jocuri educative si demonstratii practice.

In plus, va fi realizata si o brosura, intitulata “Alege un stil de viata sanatos”, ce va cuprinde informatii detaliate si sfaturi practice despre mentinerea sanatatii fizice si emotionale. Aceasta va fi distribuita unui numar de 1000 de elevi din Bucuresti si Ilfov, cu varsta cuprinsa intre 10-16 ani. Avand acces la un material informativ redactat intr-un limbaj accesibil, organizatia ofera copiilor instrumentele necesare pentru a face alegeri sanatoase in viata de zi cu zi, contribuind astfel la formarea unor obiceiuri sanatoase pe termen lung. Printre temele abordate enumeram: de la piramida alimentara si beneficiile diferitelor grupe de alimente, pana la tehnici de gestionare a stresului si importanta somnului. Vor fi incluse si sectiuni dedicate rolului activitatilor fizice, cum sa isi organizeze timpul pentru a include exercitiile in rutina zilnica.

Parteneriatul dintre Asociatia M.A.M.E. si CEC Bank subliniaza angajamentul de a schimba in bine vietile copiilor bolnavi si de a sprijini familiile acestora in cele mai dificile momente. Prin eforturile noastre comune, oferim acces la terapii vitale de recuperare medicala, dar, in acelasi timp, punem accent si pe componenta de educatie pentru sanatate astfel incat generatiile tinere sa poata adopta un stil de viata sanatos si echilibrat. 

 

 

Taguri Ajutor gratuit copii

Articole recomandate

Citeste si despre