Peste 1.600 de elevi nu au prins loc la liceu. Unul dintre ei a avut media aproape de 9

/ / Modificat: 2024-07-25
Peste 1.600 de elevi nu au prins loc la liceu. Unul dintre ei a avut media aproape de 9

 

S-a incheiat prima etapa a repartizarii computerizate la licee, iar 1.607 absolventi de gimnaziu nu au prins loc la niciun liceu. Unii dintre ei au avut medii chiar bune, inclusiv peste 8, insa nu au intrat la licee. Un astfel de caz este al elevului care a obtinut la Evaluarea Nationala media 8.92, dar a ramas pe dinafara in urma repartizarii. In situatia lui mai sunt cativa elevi care au avut medii peste 8. 

Cel mai probabil, acesti elevi nu au completat suficiente optiuni pe fisa de inscriere. Pentru a fi repartizati la licee, trebuia sa completeze cat mai multe optiuni, astfel incat sa le creasca sansele. Daca elevul cu media 8.92 a bifat doar licee sau specializari la care ultima medie de admitere a fost 9, el nu a avut loc la niciun liceu dintre cele selectate. 

Elevii care nu au intrat acum la licee mai o sansa in etapa a doua. La inceputul lunii august, Ministerul Educatiei urmeaza sa anunte locurile care au ramas neocupate la licee. In baza acestora, elevii care nu au prins loc in prima faza pot completa cereri pentru a se inscrie in faza a doua. 

La fel ca in anii trecuti, a fost bataie pe liceele bune din Bucuresti si din tara. In 20 de unitati de invatamant, ultima medie de admitere a fost peste 9. 10 dintre aceste 20 de licee sunt din Bucuresti, in timp ce restul sunt din Cluj-Napoca, Brasov, Constanta, Iasi, Timisoara sau Targu Mures.

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala si liceu Evaluarea nationala

Articole recomandate

Citeste si despre