Portofoliul educational devine obligatoriu din septembrie 2024. Ce trebuie sa contina si pentru ce copii este obligatoriu

/ / Modificat: 2024-08-04
Portofoliul educational devine obligatoriu din septembrie 2024. Ce trebuie sa contina si pentru ce copii este obligatoriu

 

Incepand cu anul scolar 2024-2025, portofoliul educational devine obligatoriu pentru copiii din grupa mijlocie si elevii de clasa pregatitoare, conform noii legi a educatiei, 198/2023. 

Acest portofoliu va inregistra evolutia si realizarile academice ale elevilor pe tot parcursul invatamantului preuniversitar.

Ce va contine portofoliul educational

  • certificari care prezinta rezultate la disciplinele de studiu, pe ani de studiu/niveluri de scolarizare;
  • rezultate la evaluarile nationale si recomandari de recuperare a pierderilor de invatare;
  • produse sau rezultate ale activitatilor desfasurate;
  • diplome, certificate sau alte inscrisuri obtinute in urma evaluarii competentelor dobandite in diferite contexte, formale, nonformale si informale, scrie in legea educatiei 198/2023, la articolul 98.

Portofoliul educational va fi folosit de la debutul invatamantului obligatoriu si va continua sa fie utilizat pe tot parcursul invatamantului preuniversitar. Acesta va juca un rol esential in orientarea si dezvoltarea profesionala a elevilor, oferindu-le o imagine clara a realizarilor si nevoilor lor educationale. 

Portofoliul educational a fost introdus initial in legea educatiei din 2011, cunoscuta sub numele de legea Miclea-Funeriu. Aceasta a fost modificata si amanata repetat de guvernele succesive, iar portofoliul nu a fost implementat niciodata efectiv.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii Educatie

Articole recomandate

Citeste si despre